© Mercedes

Nieuwsoverzicht

Teambaas Mercedes: "Bottas wilde circuit in Abu Dhabi direct verlaten"

28 nov. 2018 11:00 Wanda Bisschop 2 reacties
Het had niet veel gescheeld of Valtteri Bottas had de bandentest op het Yas Marina Circuit aan zich voorbij laten gaan. De Fin, die uiteindelijk slechts vijfde werd in het kampioenschap, wilde na afloop van de Grand Prix van Abu Dhabi het liefst zo snel mogelijk het vliegtuig richting Finland pakken.

"Valtteri vertelde mij na afloop dat hij het liefst wilde verdwijnen, dat hij terug naar huis wilde om zijn accu op te laden. Hij wilde simpelweg alles vergeten om opnieuw de motivatie te vinden zodat hij in 2019 sterker terug zal komen", aldus teambaas Toto Wolff tegenover de pers op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi.

Waar Bottas in zijn debuutjaar voor Mercedes in 2017 nog drie overwinningen behaalde, staat de tweede coureur van Mercedes dit jaar met lege handen. In de eerste seizoenshelft had Bottas nog gestreden voor de zege in de Grand Prix van Bahrein, China en Azerbeidzjan, maar na de zomerstop stond hij slechts driemaal op het podium.

Ook teambaas Wolff ziet duidelijk een kentering in het seizoen van zijn rijder. "Nadat de kans op de titel was verkeken, kampte Valtteri duidelijk met een terugval. Dat hebben we dit seizoen heel goed kunnen zien."

Bottas sloot zijn tweede jaar bij Mercedes af met een vijfde plaats in Abu Dhabi waardoor hij uiteindelijk ook slechts vijfde werd in het kampioenschap en zelfs Max Verstappen nog langszij zag komen.

Volgens de Fin was de race in Abu Dhabi tekenend voor zijn seizoen. "De race in Abu Dhabi vat mijn seizoen goed samen, het begon veelbelovend, maar halverwege ging het mis. Ik snakte echt naar het einde van de race."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen