© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Teambaas Mercedes: 'Ferrari favoriet in Singapore'

12 sep. 2018 11:05 Wanda Bisschop 1 reacties
Dit weekend vindt de vijftiende Formule 1 race van dit seizoen plaats en wel op het Marina Bay Street circuit in Singapore. Een circuit waar Mercedes volgens eigen zeggen een haat-/liefdeverhouding mee heeft maar waar ze vorig jaar wel met twee auto's op het podium stonden. Volgens teambaas Toto Wolff is dan ook niet Mercedes maar Ferrari de grote favoriet in Singapore.

"Op papier past het circuit van Singapore beter bij Ferrari maar de titelstrijd is zo ontzettend close dat het in deze fase lastig is om voorspellingen te doen."

"Het circuit in Singapore heeft een aantal korte rechte stukken, langzame bochten, hobbelige asfalt en veel krappe bochten. Dat alles past minder bij onze auto en daar hebben we in het verleden dan ook vaak problemen mee gehad. Het is voor ons de zwaarste race van het seizoen. In 2015 beleefden we er ons meest pijnlijke ervaring van de laatste jaren maar vorig jaar eindigden we als eerste en derde."

"Eén ding is in ieder geval zeker: Singapore is een ware spektakel omdat het onder kunstlicht wordt verreden. Voor de teams is het één van de meest veeleisende races van het seizoen vanwege de hoge temperaturen en de luchtvochtigheid. Dat maakt het werken in de pits erg zwaar."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen