Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Tost: "Gasly heeft stoeltje bij Red Bull verdiend"

Na amper zesentwintig races bij Toro Rosso, maakt Pierre Gasly in 2019 de overstap naar Red Bull Racing. Bij de hoofdmacht neemt hij het stoeltje van Daniel Ricciardo over en moet hij het opnemen tegen de nummer vier van het WK, Max Verstappen.

Volgens Toro Rosso-teambaas Franz Tost is de jonge Fransman klaar voor zijn volgende uitdaging in de Formule 1. "Pierre heeft dit seizoen erg goed gepresteerd, waardoor hij zijn overstap naar Red Bull zelf heeft afgedwongen", aldus Tost in gesprek met Motorsport-Total.com.

Gasly scoorde in zijn eerste volledige F1-seizoen negenentwintig punten, waarmee hij als vijftiende eindigde in het WK. Zijn beste resultaat was een vierde plek tijdens de Grand Prix van Bahrein. Daarnaast eindigde hij ook tijdens de Grands Prix van Monaco, Hongarije, België en Mexico in de top tien. Hoewel Tost graag nog een jaar langer met Gasly had samengewerkt, begrijpt hij de keuze van Red Bull volledig. "Pierre is van nature al een hele snelle coureur, maar heeft zich de afgelopen maanden goed ontwikkeld. Hij heeft zijn stoeltje bij Red Bull in ieder geval verdiend, maar de toekomst moet uitwijzen of hij nu al klaar is voor deze stap. Ik weet in ieder geval zeker dat hij zich nog verder gaat ontwikkelen in de toekomst."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi