Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Teambaas Wolff stellig: "Ocon zit in 2020 in een goede auto"

De toekomst van Esteban Ocon in de Formule 1 is nog altijd niet duidelijk. Eén ding is wel bekend, zijn Force India-avontuur eindigt na de GP van Abu Dhabi. Wat er in 2019 gebeurt, is nog een groot vraagteken, maar Mercedes garandeert in ieder geval dat Ocon in 2020 in een goede auto zal rijden.

"Het team maakt de beslissing natuurlijk, maar voor Esteban hebben we een plan B voorbereid. Ik kan één ding alvast vertellen: hij zit in 2020 in een goede auto," aldus Wolff tegenover de pers in Austin.

Eerder dit seizoen leek het erop dat Ocon zijn Formule 1-carrière bij het team van Renault zou voortzetten, maar de komst van Daniel Ricciardo voorkwam dit. Wolff baalt hier duidelijk nog steeds van. "Er zijn veel teams geïnteresseerd in Esteban. Het is alleen erg bitter dat hij eigenlijk al een nieuw team had. In juli was ik namelijk erg optimistisch over zijn kansen om in 2019 voor Renault te rijden, maar de transfer van Ricciardo gooide roet in onze plannen waardoor de kansen van Ocon waren verkeken." In de GP van de Verenigde Staten start Ocon als 'best of the rest' vanaf de zesde startplek.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi