Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Teambaas Wolff verklaart afscheid van zwarte Mercedes-livery

Toto Wolff heeft uitgelegd wat de gedachte is achter de terugkeer naar een overwegend zilveren livery in plaats van de zwarte kleustelling waar het team de voorbije twee seizoenen mee reed.

Toto Wolff gaf begin 2021 al aan dat de zwarte livery van Mercedes waarschijnlijk niet zou blijven, maar toch was het afgelopen week even afwachten om te zien of dat daadwerkelijk het geval zou zijn. We zagen Lewis Hamilton en George Russell op social media immers al verschijnen in nieuwe zwarte overalls, en dus sloeg de twijfel toe. Maar inderdaad, op vrijdag 18 februari toonde Mercedes een overwegend zilveren bolide aan het Formule 1-publiek. De zwarte kleurstelling was om openlijk Lewis Hamilton en 'Black Lives Matter', wat Hamilton zo na aan het hart gaat, te steunen. Die steun valt niet weg nu men de afscheid heeft genomen van de zwarte livery, zo legt Mercedes-teambaas Toto Wolff uit tijdens de teampresentatie.

Zwarte Mercedes was 'een duidelijk signaal'

"Het zwart was een duidelijk signaal van onze missie om een meer divers team te worden, evenals een team waar inclusiviteit een plaats heeft. Het is deel uit gaan maken van ons DNA, maar hetzelfde geldt voor de zilveren kleuren van de 'Silver Arrows'. Ook dat zit in ons DNA." "Als team zijn we gegroeid van het klassieke team van de Silver Arrows naar een diverser en inclusiever team en daarom zullen zowel zilver als zwart onze kleuren blijven in de toekomst."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"