Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
FIA

Teambazen geven update over problemen bij F1-sprintraces

Er heerst nog altijd onduidelijkheid over het aantal Formule 1-sprintraces in 2023, aangezien de FIA nog niet volledig achter de nieuwe plannen staat. Meerdere teambazen gaven een update over de situatie.

Start sprintrace Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Een aantal teambazen in de Formule 1 hebben hun mening gegeven over de sprintrace-plannen voor volgend seizoen. De FIA heeft zorgen geuit over het aantal sprintraces in 2023. Na een meeting van de F1 Comission in april dit jaar stonden de teams achter het plan om zes sprintraces te houden, in plaats van drie stuks.

De FIA liet echter weten dat ze nog bezig zijn met 'het evalueren van de impact van dit voorstel bij het circuit en bij het personeel', waardoor nog niets zeker is. Het veiligheidsorgaan van de autosport wil 'feedback geven aan de F1 Commission'.

Wolff gaat uit van een passende oplossing

Mercedes-teambaas Toto Wolff begrijpt de problemen voor de FIA en wacht verdere evaluatie van FIA-president Mohammed Ben Sulayem af. "Ik denk dat er kritisch moet worden gekeken naar de beslissingen die worden genomen", liet hij weten aan onder andere RacingNews365.

Wolff is ervan overtuigd dat er een oplossing wordt gevonden en voegde hier nog aan toe: "Voor Mohammed was het belangrijk dat het personeel van de FIA ook gehoord wordt. Hij was er niet op tegen, maar hij had meer tijd nodig om een besluit te nemen."

Brown: 'Belangrijk dat de sport groeit'

Zak Brown, CEO van McLaren, wil graag meer sprintraces zien in de Formule 1. Hij hoopt dat de F1 en de FIA meer op één lijn zitten bij toekomstige besluitvorming. "We hebben vorig jaar al geprobeerd om zes races te krijgen, maar dat lukte duidelijk nog niet voor dit seizoen", aldus de Amerikaan.

"Ik denk dat alle teams voor het idee van zes sprintraces zijn, vooral nu we de data hebben gezien. Deze data vertelt ons dat er meer aandacht onder de fans komt en dat is belangrijk voor het groeien van de sport: hoe onze fans reageren op nieuwe activiteiten."

"Zoals Toto al zei, Mohammed liet weten dat hij vooral wat meer huiswerk moet doen. Ik denk dat de FIA en de Formule 1 misschien wat beter op één lijn kunnen zitten voordat deze meetings plaatsvinden, maar ik weet zeker dat dat goed komt."

'Meer sprintraces is een kwestie van tijd'

Alpine-baas Laurent Rossi is er zeker van dat de partijen er snel uitkomen. "Het is goed dat alle bestuursorganen er zeker van willen zijn dat alles goed zit, want je je na een beslissing niet meer terugtrekken. Ik denk dat we gaan werken met een soort discussie en wat huiswerk, voordat we overeenstemming vinden."

"Het is een kwestie van tijd, denk ik." De eerste sprintrace van het huidige Formule 1-seizoen zagen we tijdens het GP-weekend van Emilia Romagna. De tweede en derde sprints zullen plaatsvinden in respectievelijk Oostenrijk en Brazilië.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

6 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365 F1-podcast Verstappen en Red Bull gaan de lat in 2024 nog hoger leggen