Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Teamorder hielp Alonso aan eerste WEC-zege

Toyota hanteerde strikte teamorders tijdens de WEC-race op het circuit van Spa-Francorchamps. Dit betekende dat Conway in de slotfase geen aanval mocht wagen op Fernando Alonso.

De overwinning van Alonso, Buemi en Nakajima gisteren tijdens de zes uur van Spa is er eentje met toch een minder randje. De F1-wereld was in extase omdat Alonso eindelijk weer eens een race won, in een veld met de tweede bolide van Toyota als echte concurrent, maar er kleeft toch een nasmaak aan de overwinning. Fans kregen niet het gevecht waarop ze hoopten. Allereerst werd de Toyota met startnummer 7 van Conway, Kobayashi en Lopez na het behalen van de poleposition teruggezet naar de laatste plaats op één ronde achterstand. Tijdens de race maakte de Nr. 7 bolide deze achterstand volledig goed op de Nr.8 Toyota van Alonso.

In de slotfase zat Conway aan de staart van Alonso en was duidelijk sneller. Nu blijkt dat een teamorder van Toyota ervoor zorgde dat er geen aanval kwam. "We hadden onze rijders voor aanvang van de race verteld dat ze mochten race tot aan de laatste pitstop. Daarna zouden we onze posities consolideren. Mike Conway kreeg daarom de instructie om zich terug te laten zakken" , liet een woordvoerder van Toyota een Racefans weten. "Belangrijk is om te vermelden dat de situatie exact hetzelfde was als de andere auto aan kop reed na de laatste stop."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"