Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Renault F1 team

Technisch directeur Chester verlaat F1-team Renault

Renault heeft wederom een grote aankondiging gedaan rondom zijn herstructurering. Het hoofd van chassis-ontwerp, Nick Chester, verlaat het team per direct.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault

Het Formule 1-team van Renault is nog niet klaar de bezem door het bedrijf te halen, zo blijkt. Het heeft aangekondigd dat Nick Chester, Technical Director Chassis, per direct het team zal verlaten. De Britse ingenieur vertrekt na bijna twintig jaar bij de formatie uit Enstone en zal de komende tijd zijn zogeheten 'garden leave' houden, waar hij voor een bepaalde periode niet voor andere Formule 1-teams zal mogen werken.

Chester begon in het jaar 2000 bij het voormalige Benetton in de fabriek in Enstone en werkte zich in een periode van dertien jaar op van race engineer tot hoofd ontwerp van chassis'. Chester werd in 2013 de opvolger van James Allison bij het Lotus F1 Team en bleef bij het team toen het in 2015 werd overgenomen door Renault. Chester is sinds 2013 verantwoordelijk voor het ontwerp van iedere auto van het team.

Het is vooralsnog niet duidelijk waar Chester naartoe zal gaan of wie hem zal vervangen bij Renault. Dat gezegd hebbende heeft de Franse renstal recentelijk Pat Fry van McLaren en Dirk de Beer van Williams in het team opgenomen en op belangrijke technische posities geplaatst. Laatstgenoemde is hoofd aerodynamica, de exacte rol van Fry wordt in 2020 bekendgemaakt.

Houdt de FIA de hand boven het hoofd van Ferrari? Hoor daarover meer in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met F1-journalisten Ruud Dimmers, Jan van der Burgt en gastheer Jeroen van Inkel.

3 reacties

    Breaking Dit is de nieuwe Williams, inclusief nieuwe kleurstelling