Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Adrian Newey

Technisch directeur Mercedes reageert op mogelijke komst Newey

Adrian Newey is momenteel zeer gewild op de Formule 1-markt nadat hij bevestigde Red Bull begin 2025 te gaan verlaten. Vooral Ferrari wordt veelvoudig genoemd, maar ook Mercedes houdt de opties open.

Newey
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Adrian Newey zal Red Bull Racing in het begin van 2025 verlaten. Het betekent een einde aan zijn lange en zeer succesvolle samenwerking met het team uit Milton Keynes. Toch lijkt de Brit nog niet klaar te zijn om de Formule 1 defintief vaarwel te zeggen. Mercedes zou een van de teams zijn die Newey binnen wil halen. 

Technisch directeur van Mercedes, James Allison, is ook verantwoordelijk voor de ontwerpafdeling van Mercedes en dus werd de Brit gevraagd naar een mogelijke komst van Newey naar de Zilverpijlen. "Dat is nogal een hypothetische vraag, maar ik zie geen reden waarom niet", zo antwoordt Allison bij Sky Sports. " Ik denk dat elk team Adrian op de markt ziet als een persoon die behoorlijk effectief is. Ook zij zullen zichzelf dezelfde vraag zou stellen over hoe je zo iemand binnenhaalt en het beste uit hem haalt."

'Hij zou elk team snel maken'

Andere teams zijn ook in verband gebracht met de diensten van Newey, waaronder Ferrari en Williams. Met laatstgenoemde won Newey in de jaren negentig verschillende titels. Met zo'n sterke reputatie aan zijn naam voorspelt Allison dan ook een "levendige markt" in de jacht op Newey.

"Adrian kan nuttig zijn voor elk team dat hem binnen haalt. Hij is een legende in deze sport, kijk naar wat hij heeft gedaan, kijk naar het succes dat hij heeft gehad. Er bestaat absoluut geen twijfel over dat hij elk team waar hij bij komt sneller zou maken. Het team zou zich wel moeten organiseren om het beste uit zo'n relatie te halen. Maar hij zou elk team snel maken en ik twijfel er niet aan dat daar een levendige markt voor zal zijn," voegt Allison toe. 

Ook interessant:

De Grand Prix van Emilia-Romagna was vooral in de slotfase een zeer spannend schouwspel. Is McLaren sneller dan Red Bull en maakt alleen Max Verstappen met zijn kwaliteiten het verschil?Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in een gloednieuwe podcast van RacingNews365. Wil jij de podcast liever ook kijken, check hem dan hier op YouTube.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Derde vrije training Formule 1 GP Spanje 2024