Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Technisch meesterbrein Newey sluit vertrek bij Red Bull niet helemaal uit

Adrian Newey zou met veel pijn in zijn hart Red Bull voor een ander team verlaten, maar het helemaal uitsluiten doet hij niet. Toch lijkt het zeer onwaarschijnlijk dat het gaat gebeuren.

Newey Verstappen Hungary 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Adrian Newey is al jaar en dag het technische meesterbrein achter de Red Bull-bolides in de Formule 1. Sinds 2006 is hij in dienst bij het team uit Milton Keynes. In de jaren daarvoor was hij succesvol met teams als McLaren en Williams.

Meerdere keren werd hij door Ferrari benaderd om naar Italië te verhuizen om in Maranello de leiding te krijgen over het technische team van de Scuderia, maar nooit kwam het tot een overstap. Newey geeft in de Formula For Success podcast toe dat Ferrari iets magisch heeft.

"Ferrari is een magisch merk, waar denk ik iedereen in de autosport door gefascineerd is en als de kans zich voordoet om de overstap te maken, raakt iedereen denk ik in de verleiding. Ik ben inmiddels al drie keer benaderd en heel dichtbij een overstap gekomen."

"Het is een geweldig merk, met veel mystiek. Het is in feite het Italiaanse nationale team, met alle voor- en nadelen van dien. Het nadeel is dat je helemaal wordt verslonden als het slecht gaat. Als je goed werk levert, dan ben je natuurlijk een nationale held, dus er komt veel druk bij kijken."

Deur op een kier

Volgens Newey heeft hij dat allemaal niet per se nodig. "Ik heb geprobeerd om die passie, die kant, weg te nemen en het vooral vanuit de engineering perspectief aan te vliegen. De teams waar ik bij heb gewerkt, daar heb ik enorm van genoten."

Toch zegt hij nooit nooit over een vertrek naar een ander team. Hij houdt de deur op een kier, maar een vertrek bij het team van Max Verstappen zou wel een zeer lastige beslissing zijn.

"Bij Red Bull heb ik vanaf de start genoten. Het is een team waar ik nauw betrokken ben geweest bij het opzetten van de engineering kant van het verhaal, dus ik voel me er comfortabel. We weten van elkaar hoe we te werk gaan."

"Om nu van team te veranderen, zou voelen alsof je je familie verlaat. Dat is wel hoe ik Red Bull nu zie. Maar ik zeg niet dat ik nooit zal veranderen, dat moet je nooit zeggen."

Ook interessant:

Tim Coronel: 'Hij kan Verstappen wakker schudden'

Tim Coronel blikt in een exclusief interview met RacingNews365 terug op het Formule 1-seizoen. De 51-jarige Nederlander laat zich uit over de dominantie van Max Verstappen en het zitje van Sergio Perez. Wie zou er niet breken als hij naast Verstappen rijdt en welk team daagt Red Bull uit in 2024?

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning tijdens de Grand Prix van Bahrein. Zal Verstappen wederom zegevieren in Bahrein? Als de Nederlander wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse Wat nu voor Horner en Red Bull?