Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Technische baas Mercedes: "Heb het gevoel dat we iets zijn vergeten"

Omdat de auto's van 2020 en 2021 nagenoeg hetzelfde zijn, ziet de winterperiode er voor de teams anders uit dan normaal. Technische Mercedes-baas James Allison vindt het nog steeds een gekke situatie.

Hamilton Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

James Allison heeft een tegenstrijdig gevoel over dit seizoen. Nu de auto's amper veranderen, heeft hij het idee 'iets te zijn vergeten', ondanks dat alles soepel verloopt bij Mercedes. "Het is een vreemd jaar, dit jaar" zegt hij in een video van Mercedes. "Het voelt alsof het hier vlot verloopt, en we hopen dat het vlot verloopt. Maar het is zo'n gek begin van het jaar voor ons dat er een klein deel van ons in ons achterhoofd zeurt, zijn we iets vergeten?"

De reden laat zich verklaren. "Anders dan in een normaal jaar, waarin we een miljard nieuwe onderdelen uit alle hoeken van de wereld zouden laten binnenstromen om de nieuwe auto op het laatste moment samen te stellen, is dit een beetje anders. Veel van wat we met de W12 gaan lanceren, was al in 2020 op het circuit te zien", zegt Allison.

Uiteraard kijkt de Brit uit naar het nieuwe seizoen, maar hij is er niet gerust op. "Die opwinding wordt altijd geëvenaard door een andere emotie, namelijk angst, want we bestaan maar voor één doel. En dat is het produceren van een raceauto die in staat is om vooraan mee te vechten en hopelijk overwinningen en kampioenschappen kan veilig stellen."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Wie o wie? Marko wijst Verstappens grootste concurrent aan voor GP Australië