Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Red Bull Racing

"Technische oorlog tussen Mercedes, Ferrari en Red Bull is losgebarsten"

Ferrari was in de Verenigde Staten mogelijk niet het enige team dat speciale belangstelling van de FIA-stewards genoot. Ook in de pitboxen van Mercedes en Red Bull werden FIA-afgevaardigden gespot, wat volgens Nico Rosberg het startsein kan zijn voor een technische oorlog tussen Mercedes, Ferrari en Red Bull.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull vroeg in de Verenigde Staten heel subtiel aan de FIA of een trucje waarvan het team vermoedde dat Ferrari dat toepaste als illegaal zal worden bestempeld als Red Bull er mee op de proppen zou komen. 'Ja', werd er geoordeeld.

Maar wie kaatste kan de bal verwachten, althans, wel als we Nico Rosberg moeten geloven: "Het grappige is dat ik heb gehoord dat de FIA op de zondagochtend in Austin plotseling ook in de Red Bull- en Mercedes-garages de boel aan het inspecteren was", zo meldt de wereldkampioen van 2016 in zijn vlog.

"Het heeft er alle schijn van dat Ferrari heeft gezegd 'prima, als jullie bij ons de zaken komen inspecteren, dan weten we nog wel iets wat jullie bij Mercedes en Red Bull mogen checken", vervolgt Rosberg, die aangeeft dat met name de Mercedes-wielophanging speciale aandacht genoot.

"The fight is on, blijkbaar. Achter de schermen lijken die drie teams op technisch vlak nu in een flinke strijd te zijn verwikkeld, waarbij ze FIA-personeel van team naar team sturen. Het is een zeer interessante ontwikkeling om te blijven volgen."

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met autocoureur Tim Coronel, Ruud Dimmers en Jeroen van Inkel.

21 reacties