Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Tegenslagen bij Red Bull-Honda motor kwamen als complete verrassing

Tijdens de eerste twee races van het Formule 1-seizoen zagen Red Bull en AlphaTauri meerdere problemen bij hun krachtbron. Vooral Yuki Tsunoda en Pierre Gasly waren de dupe van een nog te onbetrouwbare motor.

Tsunoda Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Alle coureurs van Red Bull en AlphaTauri hebben na slechts twee races al een uitvalbeurt achter de kiezen. Alle vier de coureurs ondervonden problemen met de krachtbron Red Bull Powertrains (in feite Honda, red.). Het is nog maar de vraag hoe groot de problemen bij de motorfabrikant daadwerkelijk zijn.

De problemen kwamen als een verrassing voor de teams, vooral na vorig seizoen. "Toen hadden we vrijwel geen betrouwbaarheidsissues", zegt Tsunoda in gesprek met onder meer RacingNews365. "Vooral op het gebied van de motor was het vertrouwen er voor de volle 100%. Nu hebben we zelfs twee races op rij een uitvalbeurt."

Tijdens de openingsrace in Bahrein viel Gasly uit nadat de motor van zijn AT03 in brand vloog. Bij race nummer twee in Saoedi-Arabië sloeg het noodlot toe bij de Japanner. Na een probleem met de oliedruk viel hij al voor de start van de Grand Prix uit.

Gasly: 'We hadden de beste F1-testdagen ooit'

Gasly baalt eveneens van het verloren aantal punten. "We hadden de beste testdagen van alle jaren dat ik bij het team zit, dus we trapten het eerste raceweekend af met veel vertrouwen in de betrouwbaarheid. Ik moet zeggen dat je altijd een beetje terughoudend moet zijn, want dit soort dingen gebeurt in de motorsport en het is natuurlijk erg pijnlijk."

"Er was geen teken dat dit ging gebeuren, maar het hoort in ieder geval niet. We zijn veel punten verloren." De Fransman is er zeker van dat er snel verbetering wordt gevonden. "Ik vertrouw op het team dat ze de oplossingen gaan vinden. We moeten het samen uit gaan zoeken, maar ik ben ervan verzekerd dat het gaat lukken dit jaar."

Ook interessant:

Sensationele Verstappen en Leclerc zetten F1 in vuur en vlam

In de nieuwste podcast van RacingNews365 wordt er uitgebreid gepraat over het sensationele raceweekend in Saoedi-Arabië. Dit doen we uiteraard met coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Check hier snel de laatste aflevering!

7 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Spanje 2022