Tegenstandster Nederlands W Series-kwartet gaat met titel aan de haal

11 feb. 13:37 René Oudman 0 reacties
De Britse Jamie Chadwick heeft afgelopen weekend een belangrijke kampioenschapstitel aan haar erelijst toegevoegd. Chadwick bleek de beste in de MRF Challenge, een winterkampioenschap dat in India plaatsheeft. In voorgaande jaren deden onder meer Mick Schumacher en Rinus van Kalmthout mee in deze klasse.

De 20-jarige Britse is een van de tegenstandsters van Milou Mets, Stephane Kox, Beitske Visser en Shirley van der Lof in de W Series-voorronde. Chadwick wist zich evenals het Nederlandse kwartet te plaatsen voor de tweede schifting.

Voorafgaand aan het laatste raceweekend bezette Chadwick de tweede positie in het tussenklassement, de Belg Max Defourny mocht als koploper aanvangen. Waar Defourny er niet aan te pas kwam, daar wist Chadwick juist uit te blinken. De Britse schreef geschiedenis door als eerste dame ooit het MRF-kampioenschap op haar naam te schrijven.

In het seizoen 2018 kwam Chadwick ook al een aantal keren in het nieuws: de Britse won als eerste vrouw een wedstrijd in het Britse Formule 3-kampioenschap.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen