Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Tegenvallend resultaat McLaren bij Formule 1 GP Duitsland

Fernando Alonso had goede hoop op een mooie puntenklassering tijdens de Grote Prijs van Duitsland maar moest in de slotfase zijn race staken met een versnellingsbakprobleem. Teamgenoot Vandoorne bereikte wel de finish maar scoorde opnieuw geen punten.

Alonso liet vooraf weten zich te verheugen op de strijd met zowel Hamilton als Ricciardo maar in de race was hij totaal niet opgewassen tegen deze twee kemphanen. De Spanjaard besloot dan ook in de slotfase een gok te nemen toen het begon te regenen maar helaas voor hem pakte dit verkeerd uit.

"Onze voorspelling zei dat het harder zou gaan regenen dus namen we het risico om voor regenbanden te gaan. Vervolgens hield het op te regenen en moesten we terug naar de slicks. We moesten wel iets proberen, soms pakt dat goed uit en soms ook niet."

Uiteindelijk stond Alonso met lege handen nadat hij twee ronden voor het einde zijn race moest staken vanwege een versnellingsbakprobleem.

Ook voor teamgenoot Vandoorne was een puntenfinish te hoog gegrepen. De Belg reed troosteloos achteraan en leek zelfs op te moeten geven maar kon dankzij een reset alsnog zijn race vervolgen.

"We hadden een probleem met de motor en zouden gaan opgeven maar toen lukte het toch om de motor te laten draaien. Helaas kon ik toen niet meer op volle kracht rijden maar ik kon de race wel uitrijden."

Vandoorne kwam uiteindelijk nog als dertiende over de streep en hield daarmee alleen Gasly en Leclerc achter zich.

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Red Bull Horner deelt details ontwikkelingsplan Red Bull Verstappen en Perez