Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Teleurgestelde Verstappen sluit een wonder niet uit: "Hebben het al vaker gezien"

Max Verstappen zal deze zondag van ver moeten komen, maar de Nederlander gelooft erin dat hij terrein goed kan maken, ondanks de ongunstige karakteristieken van de Hungaroring.

Verstappen Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Door een motorprobleem tijdens de kwalificatie kon Verstappen niet laten zien hoe snel hij was in Hongarije. De race zal hij dan ook aan moeten vangen vanaf de vijfde startrij, op P10.

De Red Bull-coureur beseft daarom maar al te goed dat het een lastige zondag gaat worden, maar Verstappen zal Verstappen niet zijn als hij gelooft in zijn eigen kunnen.

"Het wordt een beetje lastig voor mij, maar alles is mogelijk! Dit jaar hebben veel zondagen dat al aangetoond. Hier in Hongarije is het echter lastig om anderen in te halen."

Nog voor de race al zijn verlies nemen zal Verstappen nooit doen, maar met een leiding van 63 punten in het kampioenschap lijkt de Nederlander op het krappe Mickey Mouse-baantje nabij Boedapest geen grote risico's te willen nemen.

"We gaan geduldig blijven en we zullen zien wat er gebeurt."

Verstappen teleurgesteld

Op vrijdag leek Ferrari ongenaakbaar, maar op zaterdag ging Verstappen aanzienlijk beter dan tijdens de eerste trainingsdag. De regerend kampioen had dan ook goede hoop op een goed resultaat tijdens de kwalificatie.

Dat gebeurde niet, tot zijn teleurstelling, maar lang stilstaan bij mogelijk puntenverlies wil hij niet. "Ik denk niet eens aan de punten! Ik ben gewoon teleurgesteld dat dit soort dingen gebeuren."

"Natuurlijk zijn er altijd weekenden waarin je niet de snelste bent en je wat punten verliest. We hadden echter gewoon echt een snelle auto deze zaterdag."

"Dan moet je het maximaliseren, dus meestrijden, ook al is het misschien uiteindelijk de tweede of de derde plek, niet de tiende plek..."

Ook interessant:

Falend Ferrari legt Verstappen geen strobreed in de weg

Max Verstappen won in Frankrijk, terwijl Charles Leclerc door het ijs zakte. Kan de Red Bull-coureur de titel nog mislopen? Wat zijn zijn kansen volgend raceweekend in Hongarije? Dat en meer bespreken Tim Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste RN365 Formule 1-podcast. Beluister 'm hieronder.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Hongarije 2022 RN365 Nieuwsdossier

14 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken