Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ten Brinke zwaar in de problemen tijdens vierde Dakar-rit

Het zat al niet heel erg mee tijdens Dakar 2019, maar tijdens de vierde etappe is Bernhard ten Brinke flink in de problemen geraakt. De 41-jarige Nederlander, die uitkomt voor het fabrieksteam van Toyota, is aan het begin van de klassementsproef stilgevallen.

Na zijn zevende plaats van woensdag mocht Ten Brinke als zevende autorijder starten aan de special stage richting Tacna. Bij het eerste waypoint kwam de Achterhoeker door op een prima twaalfde plaats, op iets minder dan vier minuten van koploper (op dat punt) Stephane Peterhansel.

Nadien sloeg de problematiek echter toe. Na 63 kilometer, tussen meetpunt één en meetpunt twee, kwam de Toyota van Ten Brinke stil te staan. Hulp van teamgenoot Giniel de Villiers mocht niet baten: ondanks dat de Zuid-Afrikaan naar verluidt bijna een uur bij zijn collega bleef om hem te ondersteunen, moest De Villiers ter onverrichter zake weer op pad gaan. Ten Brinke kon zijn weg uiteindelijk wel vervolgen, zij het op ruim tweeënhalf uur achterstand van de koplopers.

https://twitter.com/FSApistola/status/1083417504867934208

De Villiers parado ayudando a Ten Brinke al inicio de la etapa de hoy. #Dakar2019 #DakarxFOX pic.twitter.com/FnLjqMCGJx — Ferran Pistola (@FSApistola) 10 januari 2019

Viaplay
x
LIVE Reacties na verrassende eerste vrije training GP China