Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Terugkeer Formule 1 GP in Zandvoort wordt deze week officieel

Voor de Nederlandse autosport wordt dit een zeer historische week. De officiële aankondiging van een nieuwe Formule 1 Grand Prix van Nederland op Circuit Zandvoort is namelijk aanstaande.

Tijdens de afgelopen Grand Prix van Spanje hebben meerdere bronnen in de Formule 1-paddock aan RacingNews365 bevestigd dat het hoge woord er op korte termijn uitkomt. Na de laatste editie in 1985 zal in 2020 namelijk weer de Grand Prix van Nederland verreden worden op Circuit Zandvoort, zo wordt deze week bekendgemaakt. Sean Bratches bevestigde in gesprek met deze site al dat hij deze week naar Nederland komt. De commerciële topman van de Formule 1 wilde daarbij niet ontkennen dat het bezoek te maken heeft met de nieuwe Grand Prix in de Noord-Hollandse kustplaats.

Mei 2020 Voor deze 'nieuwe thuisrace' van Max Verstappen wordt gemikt op een datum in mei 2020, vermoedelijk 3 mei. De voorlopige Formule 1-kalender voor volgend jaar moet nog worden aangekondigd. Wel staat al vast dat in april 2020 de volledig nieuwe Grand Prix van Vietnam eveneens wordt toegevoegd. Het huidige contract met de Grand Prix van Spanje houdt na de editie van afgelopen weekend op en zal zeer waarschijnlijk niet verlengd worden. Hoe de overeenkomst tussen Formula One Management (FOM) en Circuit Zandvoort er verder precies uitziet, is nog onbekend. Recentelijk hebben diverse media en bronnen gemeld dat het om een overeenkomst van in totaal vijf jaar gaat, waarvan twee mogelijk als optie ter verlenging.

Aanpassingen Om de Formule 1 te kunnen ontvangen, zullen naar verluidt wat aanpassingen worden gedaan aan het circuit (zoals de Hugenholtzbocht, de Arie Luyendijkbocht en de pitstraatingang). Over de opzet van de infrastructuur tijdens de nieuwe Grand Prix van Nederland is nog niets officieel bekendgemaakt. Opvallend genoeg kondigde Jumbo enige tijd geleden al een presentatie aan met betrekking tot Racing Team Nederland (de renstal van Jumbo's CEO Frits van Eerd) die plaatsvindt op dinsdag 14 mei aanstaande. Gezien de zeer nauwe banden tussen Circuit Zandvoort en de supermarktketen - die samen aankomend weekend weer de Jumbo Racedagen organiseren - is het niet ondenkbaar dat we dezelfde dag meer te weten komen over de Grand Prix. Welke partijen het evenement precies (financieel) zullen ondersteunen, is nog niet naar buiten gebracht.

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst