© TheGasPol.com

Nieuwsoverzicht

'Terugval in gezondheid, Lauda wederom in ziekenhuis'

06 jan. 11:00 René Oudman 2 reacties
Het leek zo goed te gaan met Mercedes-adviseur en Formule 1-legende Niki Lauda. De 69-jarige Oostenrijker, die een ingrijpende longtransplantatie had moeten ondergaan in de zomer van 2018, mocht het ziekenhuis verlaten en liet weten thuis op eigen kracht aan te sterken. Lauda schijnt nu toch een behoorlijke terugval te hebben gehad.

In de periode tussen Kerst en oudjaar trok de familie Lauda naar het door hen zo geliefde Spaanse eiland Ibiza. Daar werd echter rap duidelijk dat de bijna 70-jarige drievoudig Formule 1-wereldkampioen (1975, 1977, 1984) het nog niet aankon om zover van huis te zijn.

Volgens de Kronen Zeitung heeft Lauda, evenals zeven maanden geleden het geval was, de griep opgelopen tijdens zijn verblijf op Ibiza. De krant meldt dat de Oostenrijker terug heeft moeten keren naar het vaderland, om aldaar direct weer te worden opgenomen in het ziekenhuis van Wenen - daar waar hij kortgeleden na een maandenlang verblijf eindelijk de deuren achter zich dicht had kunnen gooien.

Lauda liet vorige maand na het vertrek uit het ziekenhuis direct van zich horen. De Oostenrijker zei onder meer graag zo snel mogelijk terug te willen keren op de F1-paddock en als oefening veel wandelde, om weer een beetje kracht in de spieren te krijgen na lang op bed te hebben gelegen.

Op 22 februari aanstaande viert Lauda een jubileum, dan bereikt de Oostenrijkse racelegende namelijk de leeftijd van 70 jaar.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen