© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Testresultaten nieuwe Renault-motor geeft McLaren vertrouwen voor 2018

30 jan. 2018 06:15 Arthur Wulms 0 reacties
Voor het eerst in drie jaar tijd zijn de verwachtingen van McLaren gebaseerd op feiten in plaats van hoop. Er is veel zelfvertrouwen binnen het team en dit zorgt voor een positieve sfeer volgens Fernando Alonso.

Fernando Alonso en McLaren zijn klaar voor het nieuwe seizoen

Na drie jaar gebruik maken van een onbetrouwbare Honda motor heeft McLaren de overstap gemaakt naar Renault. De hoge verwachtingen liepen de afgelopen drie seizoenen uit op teleurstellingen door het verschil met de rivaliserende teams. Fernando Alonso maakte in 2015 de overstap van Ferrari naar McLaren omdat de samenwerking met Honda veel potentie had. 

Het Honda-project werd een grote teleurstelling. Nu met de overstap naar Renault geeft de Spanjaard aan dat de sfeer heel anders is in Woking. 

''We zijn erg zelfverzekerd. Er zijn hier bij McLaren een aantal veranderingen geweest dit jaar, met als belangrijkste de komst van de Renault-motor. Hierdoor is er een hoge motivatie binnen het team. We hadden altijd de verwachtingen dat het een mooi seizoen kon worden. Het verschil is dat het toen hoop was en er dit jaar meer feiten zijn.'' 

De ambities van Alonso en het team zijn hoog voor 2018. Nu ze verlost zijn van de Honda motoren zijn er geen excuses meer. Voor het eerst sinds 2014 moet er weer een McLaren coureur naar het podium. 

''We willen graag mee doen voor het podium en wanneer er een kans is hopen we zelfs mee te vechten voor overwinningen. Van drie moeizame jaren leer je veel en hierdoor zijn we beter voorbereidt. Door deze periode zijn we als team sterker geworden en zijn we klaar voor het gevecht.'' 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen