Testupdate 11:00: Ferrari ruim aan kop, Ricciardo maakt meters

09 mrt. 2018 11:00 Jan van der Burgt 0 reacties
Red Bull-coureur Daniel Ricciardo is de laatste testdag in Barcelona op zijn gemak begonnen. De Australiër bezette na twee uur testen de vijfde tijd.

Raïkkönen klokt voorlopig snelste tijd

Net als Max Verstappen gisteren begon Daniel Ricciard de dag vandaag met runs op de medium banden van Pirelli. De meetapparatuur die aan weerszijden van de RB14 werd gemonteerd maakte duidelijk dat Red Bull zocht naar extra aerodynamische informatie en zeker niet naar snelle tijden.

De enige die tot nu toe echt een beetje gaf gas, was Kimi Räikkönen. Op de supersofts bleef hij echter nog meer dan een seconde verwijderd van de toptijd van teamgenoot Sebastian Vettel gisteren. Lewis Hamilton heeft zich op dezelfde compound op de tweede plaats weten te melden, terwijl Esteban Ocon de voorlopig derde tijd noteerde.

Op de vroege vrijdagmorgen werd al twee keer de rode vlag uitgehangen. Eén keer voor, en hoe kan het ook anders, McLaren. Na amper een uur testen viel de auto van Fernando Alonso stil in bocht zeven. Niet veel later strooien de marshalls aldaar olie-absorberend zand, wat kan duiden op wéér een olielek aan boord van de MCL33.

De tweede rode vlag werd veroorzaakt door Sauber's Charles Leclerc. De Monegask parkeerde zijn C37 in bocht twaalf in de bandenstapels. Leclerc stak de hand direct in eigen boezem door te stellen dat hij 'iets te veel pushte'. 

Ook Renault kampte mogelijk met problemen, aangezien Carlos Sainz nog niet verder kwam dan vier tijdloze ronden met de nieuwe RS18.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen