Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Testupdate 11:00: Ferrari ruim aan kop, Ricciardo maakt meters

Red Bull-coureur Daniel Ricciardo is de laatste testdag in Barcelona op zijn gemak begonnen. De Australiër bezette na twee uur testen de vijfde tijd.

Net als Max Verstappen gisteren begon Daniel Ricciard de dag vandaag met runs op de medium banden van Pirelli. De meetapparatuur die aan weerszijden van de RB14 werd gemonteerd maakte duidelijk dat Red Bull zocht naar extra aerodynamische informatie en zeker niet naar snelle tijden. De enige die tot nu toe echt een beetje gaf gas, was Kimi Räikkönen. Op de supersofts bleef hij echter nog meer dan een seconde verwijderd van de toptijd van teamgenoot Sebastian Vettel gisteren. Lewis Hamilton heeft zich op dezelfde compound op de tweede plaats weten te melden, terwijl Esteban Ocon de voorlopig derde tijd noteerde.

Op de vroege vrijdagmorgen werd al twee keer de rode vlag uitgehangen. Eén keer voor, en hoe kan het ook anders, McLaren. Na amper een uur testen viel de auto van Fernando Alonso stil in bocht zeven. Niet veel later strooien de marshalls aldaar olie-absorberend zand, wat kan duiden op wéér een olielek aan boord van de MCL33. De tweede rode vlag werd veroorzaakt door Sauber's Charles Leclerc. De Monegask parkeerde zijn C37 in bocht twaalf in de bandenstapels. Leclerc stak de hand direct in eigen boezem door te stellen dat hij 'iets te veel pushte'. Ook Renault kampte mogelijk met problemen, aangezien Carlos Sainz nog niet verder kwam dan vier tijdloze ronden met de nieuwe RS18.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden