© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Testupdate 13:00: Ricciardo vliegt naar snelste tijd

07 mrt. 2018 13:01 Jan van der Burgt 1 reacties
Daniel Ricciardo heeft op de nieuwe hypersoft band de snelste testtijd tot dusver genoteerd. Op diezelfde compound kwam Lewis Hamilton net iets tekort om Ricciardo van de eerst plaats te stoten.

Ricciardo en Hamilton verbeteren toptijd van vorig jaar

Niet alleen was de 1:18.357 de snelste tijd van deze winter, maar Daniel Ricciardo was ook meteen sneller dan de snelste testtijd van vorig jaar. Hij deed dat wel op een band die vorig jaar nog niet beschikbaar was, de hypersoft. 

Lewis Hamilton gaf met 0.043 seconde nauwelijks toe op de goedlachse Australiër. Ook de Mercedes-coureur heeft voor zijn snelste ronde de hyperzachte compound onder laten leggen. Met zijn tweeën namen ze meer dan een seconde afstand van Sebastian Vettel. De Duitser reed zijn beste tijd van de dag echter op medium Pirelli's. 

Ricciardo en Hamilton hebben beide al meer dan 75 ronden gereden en ook Vettel heeft er reeds een volledige Grand Prix afstand opzitten.

Direct achter de top drie staat nu nog altijd de naam van Fernando Alonso. De Spanjaard begon veelbelovend aan de dag, tot het moment dat de MCL33 McLaren met een olielek wéér in de steek liet. Alonso blijft daarmee hangen op een rondentotaal van 47, waar Carlos Sainz er als productiefste man van de ochtend bijvoorbeeld 88 heeft gereden.

Op het team van McLaren na hebben alle teams meer dan vijftig ronden gereden. Dit betekent dat de magische grens van honderd ronden in theorie nog voor iedereen haalbaar is. Force India, Toro Rosso en Sauber zijn om 13:00 uur de hekkensluiters.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen