Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Testupdate 13:00: Ricciardo vliegt naar snelste tijd

Daniel Ricciardo heeft op de nieuwe hypersoft band de snelste testtijd tot dusver genoteerd. Op diezelfde compound kwam Lewis Hamilton net iets tekort om Ricciardo van de eerst plaats te stoten.

Niet alleen was de 1:18.357 de snelste tijd van deze winter, maar Daniel Ricciardo was ook meteen sneller dan de snelste testtijd van vorig jaar. Hij deed dat wel op een band die vorig jaar nog niet beschikbaar was, de hypersoft. Lewis Hamilton gaf met 0.043 seconde nauwelijks toe op de goedlachse Australiër. Ook de Mercedes-coureur heeft voor zijn snelste ronde de hyperzachte compound onder laten leggen. Met zijn tweeën namen ze meer dan een seconde afstand van Sebastian Vettel. De Duitser reed zijn beste tijd van de dag echter op medium Pirelli's. Ricciardo en Hamilton hebben beide al meer dan 75 ronden gereden en ook Vettel heeft er reeds een volledige Grand Prix afstand opzitten.

Direct achter de top drie staat nu nog altijd de naam van Fernando Alonso. De Spanjaard begon veelbelovend aan de dag, tot het moment dat de MCL33 McLaren met een olielek wéér in de steek liet. Alonso blijft daarmee hangen op een rondentotaal van 47, waar Carlos Sainz er als productiefste man van de ochtend bijvoorbeeld 88 heeft gereden. Op het team van McLaren na hebben alle teams meer dan vijftig ronden gereden. Dit betekent dat de magische grens van honderd ronden in theorie nog voor iedereen haalbaar is. Force India, Toro Rosso en Sauber zijn om 13:00 uur de hekkensluiters.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'