Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Testupdate 16:00: Max Verstappen gaat op volle toeren door

Bij Red Bull kan men nu al terugkijken op een goede dag. Max Verstappen reed met nog twee uur te gaan al 113 ronden. Dat is meer dan dat Red Bull tot nu toe op één dag voor elkaar heeft gekregen in Barcelona. Sebastian Vettel en Valtteri Bottas blijven de tijdenlijst aanvoeren.

Het duurde in de middag even voordat Max Verstappen zich na een zeer productieve morgen weer op de baan liet zien. Maar na dik een uur wachten ging hij verder met waar hij voor de lunch was gebleven. Hij reeg opnieuw de ronden aaneen zoals hij dat vorige week door omstandigheden geen moment kon. Zijn tijd heeft uit de ochtendsessie Max Verstappen niet verbeterd, maar dat geldt voor de complete top vier, waardoor Verstappen vooralsnog standhoudt op de derde plaats. Valtteri Bottas heeft bij Mercedes plaatsgemaakt voor Lewis Hamilton, die wist op te klimmen naar de voorlopig vijfde tijd.

Helaas voor hen gaat ook Mclaren op dezelfde toer verder als in de ochtend. Toen viel Stoffel Vandoorne al twee keer stil en ook in de middag werd de rode vlag uitgehangen voor de nukkige MCL33. Naast Mercedes hebben ook Renault, Williams en Toro Rosso hun rijders gewisseld. Sainz en Stroll doen het nog even rustig aan en vinden hun namen onderaan de tijdentabel terug, terwijl Hartley nog een eerste ronde moet rijden.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"