© Ferrari

Nieuwsoverzicht

Testupdate 16:00: Raikkonen handhaaft zich aan kop, Ricciardo blijft negende

09 mrt. 2018 16:01 Jan van der Burgt 0 reacties
Kimi Raikkonen is met nog twee uur testen te gaan nog altijd de snelste coureur van de dag. De teams hielden zich 's middags nauwelijks bezig met 'performance runs'. Om die reden bezette Daniel Ricciardo ook nog altijd de negende plaats.

Formule 1 teams laten snelle ronden links liggen

De Formule 1 test in Barcelona zit er bijna op. Met nog twee uur te gaan is de situatie aan kop van het veld ongewijzigd. Kimi Raikkonen hield stand op de eerste plaats en werd in de top drie nog altijd vergezeld door Romain Grosjean en Brendon Hartley.

Laatstgenoemde was verreweg de productiefste man op de baan met 154 probleemloze ronden. De 71 van grote broer Red Bull steken daar schril bij af. Het lijkt erop dat de Brits-Oostenrijkse formatie vanuit de voorgaande dagen weet wat het wilde weten en het nu rustig afbouwt. Ricciardo's snelste tijd, gereden op de medium banden, leverde hem de tot nu toe negende tijd op.

Het goede nieuws voor McLaren is dat ze Alonso's bolide na een turboprobleem en de daaropvolgende motorwissel weer aan de praat hebben gekregen. Bij Renault zal Carlos Sainz stevig balen. Versnellingsbakproblemen zorgden er al sinds de morgen voor dat Renault nog niet verder is gekomen dan vier ronden. Eigenlijk zou Nico Hulkenberg in de middag het stuur overnemen, maar door die plannen is een streep gezet.

Na de klok van half elf vanochtend hebben er zich geen noemenswaardig incidenten meer voorgedaan waar de rode vlag voor uitgehangen moest worden.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen