© Ferrari

Nieuwsoverzicht

Testupdate 16:00 uur: Vettel geeft het tempo aan, Verstappen sluit aan

27 feb. 2018 16:03 Jan van der Burgt 0 reacties
Met nog twee uur rijder te gaan op dinsdagmiddag is het Sebastian Vettel die de tijdenlijst aanvoert. Ook Max Verstappen is inmiddels lekker op gang gekomen.

Vettel duikt als eerste onder de 1:20

Het heeft tot de middag geduurd tot de snelste tijd van Ricciardo van gisteren verbeterd werd. Sebastian Vettel viel die eer te beurt door een tijd van 1:20.115 te rijden. Later verbeterde hij zich naar 1:19.673. Daarmee blijft hij Bottas, die eveneens onder de 1:20-grens dook, ruim drie tienden voor.

Vettel en Bottas zijn tezamen ook de meeste productieve mannen op de baan. De Finse Mercedes-pilot zou eigenlijk vervangen worden door Lewis Hamilton, maar om tijd de sparen heeft het team besloten Bottas in de auto te houden. Minst productieve en tevens langzaamste man op de baan is Kevin Magnussen

Max Verstappen heeft na een moeizame ochtend de smaak te pakken en rijgt inmiddels de ronden aaneen, ondanks een onschuldige spin. Zijn inspanningen zijn tot nu goed gebleken voor de vierde tijd, op net geen anderhalve seconde van Sebastian Vettel. Verstappen reed zijn tijd echter wel op een hardere compound.

Waar Mercedes er (net als Renault) voor koos om Bottas voor de rest van de dag te laten zitten, heeft Williams wel een rijderswissel doorgevoerd. Sergej Sirotkin moest plaatsmaken voor Robert Kubica, die met al zijn ervaring de ontwikkeling van de FW41 op gang moet trekken. Dat doet hij vooralsnog niet onverdienstelijk. De Pool is sneller dan zijn Russische ploeggenoot.

In de middag werd de sessie tot nu toe twee keer stilgelegd. De snelste man op het asfalt, Sebastian Vettel, spinde maar kon zijn weg vervolgen. Datzelfde kon niet worden gezegd van Ferrari-protegee Charles Leclerc. Zijn Sauber moest worden weggetakeld, nadat hij het goede spoor kwijt was geraakt.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen