Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris ziet derde startplek als 'maximaal resultaat': "Hebben een betere auto"

Lando Norris is een blij man na afloop van de kwalificatie in Australië. Hij zette zijn McLaren op P4 neer, maar door de gridstraf voor Sergio Perez schuift hij een plekje op.

Norris Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De McLarens vielen niet heel erg op tijdens de vrije trainingen, maar toch staan ze er goed bij met Lando Norris op P4 en Oscar Piastri daar twee plekken achter in de kwalificatie. Voor de race schuiven ze nog een plekje op door een gridstraf voor Sergio Perez. Ligt het vooral aan een stap vooruit van McLaren of omdat de rest hun resultaat niet maximaliseerde? Dat is de vraag aan Lando Norris.

"Ik denk dat we op een paar kleine gebieden de auto hebben verbeterd, waar je probeert om elk weekend wat te verbeteren. Ik denk dat we het maximale uit onszelf hebben gehaald en dat anderen dat misschien niet hebben gedaan. En misschien speelt de layout van dit circuit is ons voordeel is ten opzichte van andere teams", zo vertelt Norris tegenover onder meer RacingNews365.

"Als ik naar vandaag (zaterdag, red.) kijk, dan liggen we wat voor op onze belangrijkste concurrenten. Maar een gat van ongeveer een halve seconde naar pole op een ronde van 1:16, dat is best veel. Maar het kan snel worden gewonnen of verloren. Je zag het bijvoorbeeld bij Carlos Sainz, die dichtbij poleposition was, maar hij maakte een fout in de middelste sector en verloor het zo. En je zag het ook bij Charles Leclerc, hij is het hele weekend al sneller, maar staat achter me."

'Goed signaal'

Norris vervolgt: "Dus misschien hebben sommige coureurs hun resultaat niet gemaximaliseerd, maar op hetzelfde moment hebben wij dat wel gedaan. En we hebben ook een goede auto dit weekend, die iets beter is dan in de vorige weekenden."

Dan richt Norris zich op het gat met Red Bull. "Het gat naar Red Bull is zoals we dat hadden verwacht. Voor ons, om dichtbij te staan, is een goed signaal. Natuurlijk willen we dat beetje extra. We hopen naar buiten te rijden en meteen vooraan mee te kunnen doen."

Toch is de Brit blij met de huidige situatie bij McLaren. "Over het algemeen ben ik heel gelukkig. Maar we kunnen gelukkiger zijn, omdat we altijd meer willen. Het feit dat we het jaar in zo'n solide positie zijn begonnen, wetende dat we nog op zoveel gebieden kunnen verbeteren, zorgt voor een glimlach op mijn gezicht. We staan er goed voor, maar kunnen dus nog veel beter worden", zo sluit Norris af.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Australië 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract