Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Guenther Steiner

Tevreden Steiner wijst het verandermoment van Schumacher aan

Haas-teambaas Guenther Steiner is tevreden over de progressie van Mick Schumacher als Formule 1-coureur. De jonge Duitser kende een eerste seizoenshelft met ups en downs, maar Steiner ziet één moment waar het 'ineens' beter ging, zo legt hij uit in een interview met RacingNews365.

Schumacher Hamilton Austria
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPB

De eerste seizoenshelft van Mick Schumacher kende hoogte- en dieptepunten. Harde crashes in Djedda en in Monaco zorgde voor veel kritiek op de Haas-coureur, maar later in het seizoen scoorde hij zijn eerste punten in de Formule 1. Net als in de juniorenklassen lijkt Schumacher wat meer tijd nodig te hebben om zich aan te passen aan een raceklasse.

Teambaas Guenther Steiner ziet verandering bij zijn coureur. Hij wijst zelfs het exacte moment van verandering aan. "Na Monaco was dat. Ik weet niet of hij minder risico nam sindsdien, maar ik zag verandering in Canada. Daar leek hij zelfverzekerder en relaxter te zijn. Hij probeerde niet telkens meer te doen dan wat mogelijk was", legt Steiner uit in de Engelstalige F1-podcast van RacingNews365.

"Het is lastig om dit te zien bij de coureurs, want ze zetten altijd hun pokerface op. In Canada voelde het echter allemaal wat makkelijker, waarna de resultaten in Silverstone en Oostenrijk (zijn eerste punten, red.) werden behaald. Dat was goed: hopelijk blijft het ook zo. We willen dat Mick succes heeft, want als hij succes heeft, dan hebben wij dat ook."

Steiner staat nog steeds achter felle uitspraken

Na de harde crash van Schumacher in Monaco, waarbij de Haas-auto in tweeën brak, was Steiner publiekelijk zeer kritisch over de jonge Duitser. Schumacher zou met te veel regelmaat crashen. De teambaas heeft nooit spijt gehad van zijn uitspraken. "Mijn reactie na de Monaco-crash was vrij direct, maar dat is voor mij de beste manier om te handelen."

"Het is beter dan hem te zeggen dat alles goed is en dat er geen probleem is. Iedereen stoorde zich aan wat er was gebeurd, want het is niet alleen de schade. Het is ook het risico. Je kan geen risico's nemen die het niet waard zijn. Niet voor jezelf, niet voor het budget en niet voor de auto", aldus Steiner.

Ook interessant:

Verstappen heeft daar de mokerslag aan Ferrari uitgedeeld

De zomerstop is ingegaan, maar de Formule 1-podcast van RacingNews365 gaat vrolijk door! In de eerste zomerspecial van de podcast blikken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de eerste seizoenshelft. Beluister hem hieronder!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken