Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Tevreden Verstappen verklaart missen poleposition: "Daardoor werd ik gehinderd"

Max Verstappen wist net niet de poleposition voor de GP van Groot-Brittannië te veroveren. De leider in het kampioenschap moest zijn meerdere erkennen in Carlos Sainz.

Max Verstappen probeerde alles uit zijn bolide te persen in Q3 voorafgaand aan de Grand Prix van Groot-Brittannië. Na een spin in een van zijn eerste ronden, maakte hij een foutje in een andere ronde. Bij zijn laatste poging wist hij echter vanwege een andere reden net niet de snelste tijd te rijden. Toch was het wel genoeg voor P2, op 0,072 seconde van Carlos Sainz. "Het was een lastige kwalificatie in de regen", steekt hij direct daarna van wal. "Het regende, dan droogde het weer op en dan regende het weer. Je moet op het juiste moment op het circuit zijn, maar de auto ging wel heel goed. Q3 is altijd een beetje een loterij, wat betreft het moment dat je je snelste ronde kan rijden." Ondanks het missen van de pole is hij wel tevreden met het resultaat. "Ik werd wat gehinderd tijdens mijn laatste ronde door de gele vlaggen, helaas, maar het is nog steeds heel goed dat we op de eerste rij staan. We hebben namelijk een goede raceauto, zowel in droge als in natte omstandigheden."

Verstappen blijft rustig

Gevraagd door de interviewer van dienst hoe agressief hij op zondag het gevecht met Sainz aan wil gaan in de openingsronde, ongetwijfeld verwijzend naar de situatie met Lewis Hamilton vorig jaar, blijft Verstappen kalm. "Het gaat natuurlijk niet alleen maar om de eerste ronde, maar ook om de race als een geheel. We hebben een goede raceauto, zoals ik al zei, en het zal ook om bandenmanagement draaien", aldus de regerend wereldkampioen.

Viaplay
x
Verstappen Zo reageerde Max op het cruciale safety car-moment met Norris in Miami