© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ticktum mag niet testen voor Red Bull

12 jul. 2018 15:02 Jan van der Burgt 0 reacties
Red Bull-junior Dan Ticktum krijgt van de FIA geen toestemming om na de Grand Prix van Hongarije op de Hungaroring te testen voor Red Bull. De jongeling heeft daarvoor te weinig punten op zijn superlicentie.

Britse Red Bull-junior komt punten tekort

Formule 3-coureur Dan Ticktum beschikt nog niet over de noodzakelijke 25 punten op zijn superlicentie om in een officiële Formule 1-test uit te mogen komen.

Red Bull wilde Ticktum als lid van het juniorteam graag evalueren met het oog op volgend seizoen, maar dat gaat op korte termijn dus niet lukken. Niet in een moderne Formule 1-bolide althans.

Had Ticktum wel over die 25 punten beschikt, dan zou dat overigens alsnog niet genoeg zijn geweest om volgend jaar op de Formule 1-grid te staan. Daar zijn immers veertig punten voor nodig.

Zelfs als Ticktum er aan het eind van dit seizoen met de Formule 3-titel vandoor gaat, komt hij nog niet aan dat aantal. Red Bull en Ticktum kunnen zodoende alleen maar hopen dat het puntensysteem veranderd wordt.

Red Bull-adviseur en talentscout Helmut Marko ziet het mede lede ogen aan: "Hoe kunnen we jonge coureurs dan nog de Formule 1 in helpen?", zo foetert hij in gesprek met Auto, Motor und Sport.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen