Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ticktum verovert pole voor F3-race Macau, Schumacher negende

De beste uitgangspositie voor de kwalificatierace van de prestigieuze Formule 3-wedstrijd in de straten van Macau is veroverd door Red Bull-junior Dan Ticktum. De ietwat gelukkige winnaar van de editie van 2017 reed de concurrentie aan flarden tijdens de kwalificatie.

Europees Formule 3-kampioen Mick Schumacher moest de nummer twee van de titelstrijd die hij wist te winnen, Ticktum, laten gaan. De 19-jarige Duitser kwam zelf niet verder dan een negende plaats.

Naast Ticktum schuift landgenoot Callum Ilott aan. De Ferrari-junior rijdt normaliter in de GP3 Series, maar kwam speciaal voor de Macau Grand Prix terug naar de Formule 3. Renault-protégé Sacha Fenestraz werd derde, voor DTM-coureur Joel Eriksson. Schumacher had bekende namen om zich heen: Ralf Aron werd tiende, voor Robert Shwartzman en Jüri Vips. Zoals gebruikelijk werd er flink gecrasht: de nauwe straatjes van het Guia Circuit straffen elke kleine fout af en zodoende kwamen er meerdere coureurs met vangrails in contact. De sessie eindigde met een rode vlag, toen Ukyo Sasahara bij het uitkomen van de laatste bocht in de muur klapte en Eriksson hem niet meer kon ontwijken. De actie vervolgt op zaterdag, wanneer er een korte kwalificatierace wordt gehouden. In die wedstrijd starten de coureurs vanaf de posities waarop ze zich vandaag hebben geplaatst, het resultaat van de korte wedstrijd vormt de startopstelling voor de lange wedstrijd van zondag. Daarin wordt de uiteindelijke winnaar van de Macau Grand Prix aangewezen.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje