Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Daniil Kvyat

Tien potentiële Formule 1-coureurs voor Toro Rosso (Deel II)

In een recent vraaggesprek met Red Bull-adviseur Helmut Marko liet de Oostenrijker zich ontvallen dat er zeker tien rijders op het kandidatenlijstje van Toro Rosso staan voor 2019. Racingnews365 zette gisteren en vandaag een tiental coureurs op een rijtje die mogelijk in aanmerking komen voor een zitje bij de Brits-Italiaanse renstal.

6. Daniil Kvyat
Daniil Kvyat is één van de weinige rijders waarvan door Red Bull is bevestigd dat hij inderdaad op het verlanglijstje van Toro Rosso staat. Dat terwijl het verlangen in elkaar eind 2017 ver te zoeken was. Nadat hij een jaar eerder bij de hoofdmacht werd gewipt ten faveure van Max Verstappen, mocht hij in 2017 het jaar niet eens afmaken. De grote vraag is dan ook of Kvyat en Red Bull zichzelf serieus genoeg nemen om dit plan daadwerkelijk voort te zetten.

7. Esteban Ocon
Esteban Ocon kan gezien zijn talent van waarde zijn voor elk Formule 1-team, maar niemand neemt hem aan zolang de naam Mercedes met koeienletters op zijn voorhoofd staat gedrukt. Red Bull-teambaas Christian Horner wil Ocon zonder dat stempel best overwegen voor een Toro Rosso-stoeltje, maar dan moet Toto Wolff hem wel durven en willen laten gaan. Hij zou de Formule 1 daarmee een dienst bewijzen, aangezien het doodzonde zou zijn om iemand als Ocon te verliezen.

8. Jean-Éric Vergne
Nog zo'n oudgediende die opeens opdook in de paddock. Jean-Éric Vergne deed het eigenlijk nooit onverdienstelijk in de Toro Rosso, maar had de pech dat de Red Bull-familie op dat moment ijzersterk was. Hij kwam er bij Red Bull gewoon niet tussen en bij Toro Rosso was de rek er wel uit. Hij zocht zijn heil in de Formule E, waar hij dit seizoen de titel pakte. De Fransman is ongetwijfeld een nog completer-coureur geworden, maar de kans is groot dat zijn carrière in de Formule 1 binnen no-time opnieuw vastloopt.

9. Sean Gelael
De Indonesiër testte in het verleden al eens voor Toro Rosso en reed enkele vrijdagtrainingen. Dat waren niet direct beloningen voor overweldigende prestaties in de juniorcategorieën, maar betaalde plezierritjes. Papa Gelael runt de Indonesische tak van Kentucky Fried Chicken en heeft zodoende best wel wat spaarcenten over om zoonlief op weg te helpen. Met mensen als Lance Stroll hebben we er daar al genoeg van in de Formule 1, dus wat ons betreft is de Formule 2 het eindstation voor Gelael.

10. George Russell
Aan Formule 2-lijstaanvoerder George Russell kleeft eigenlijk hetzelfde probleem als aan Esteban Ocon. Ook hij is een Mercedes-junior voor wie mogelijk geen plek is in de Formule 1. Het is echter de vraag of Mercedes haar handen van Russell wil trekken, zoals het mogelijk bereid is dat bij Ocon te doen. Ocon hebben ze immers al naar de Formule 1 geholpen en zou zonder Mercedes mogelijk prima op eigen benen kunnen staan, maar Russell is een ander verhaal.

Deel I van dit tweeluik lees je hier terug