Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

• En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Tiende plek in Indy 500 levert Rinus VeeKay prachtig bedrag op

Het werd niet de Indy 500 waarop hij had gehoopt. Rinus VeeKay eindigde de legendarische race afgelopen zondag op de tiende plek. Toch houdt de Nederlandse coureur er een mooi geldbedrag aan over.

Rinus 'VeeKay' van Kalmthout startte de Indy 500 vanaf P2. Hij hoopte na Arie Luyendyk de tweede Nederlander te worden die 'The Greatest Spectacle in Racing' zou gaan winnen. In het begin van de race kon VeeKay meestrijden voorin, maar na een fout in ronde 97 kreeg de Nederlander een drive-through penalty en zakte hij naar plek 28. Uiteindelijk zette VeeKay nog een mooie inhaalrace in en eindigde hij de Indy 500 op de tiende plek. Met zijn tiende plek haalde VeeKay, rijdend voor Ed Carpenter Racing, toch nog een mooi bedrag aan prijzengeld op. P10 was dit jaar goed voor 556.500 dollar. Sowieso was de prijzenpot bij de Indy 500 dit jaar de grootste ooit in de geschiedenis van het race-evenement. De 33 coureurs mochten dit jaar ruim 17 miljoen dollar verdelen tegenover 16 miljoen dollar vorig jaar. Winnaar Josef Newgarden nam het recordbedrag van 3,66 miljoen dollar mee naar huis. Nummer twee Marcus Ericsson, die de laatste ronde als leider inging, mag 1,04 miljoen bijschrijven. Ook niet mis!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"