Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2023

Tijdschema Formule 1-wintertest Bahrein 2023

Aankomende donderdag 23 februari tot en met zaterdag 25 februari barst het Formule 1-geweld weer los met de testdagen in Bahrein. De tien teams zullen hun eerste officiële kilometers van het jaar verrijden tijdens de testdagen. Hoe laat ze dat doen, dat check je hieronder.

Canada 2022 start
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Na een lange winterstop zonder actie in de Formule 1 beginnen we eindelijk met de eerste officiële sessies van het nieuwe seizoen! Deze vinden plaats in Bahrein. Tijdens de tests in Bahrein kijken de tien F1-teams of hun nieuwe strijdwapen naar behoren werkt.

Hoe laat beginnen de F1-testdagen?

Hiervoor krijgen ze in 2023 minder tijd dan vorig jaar het geval was. De coureurs zullen in actie komen in zes sessies, verdeeld over drie dagen. Op donderdag 23, vrijdag 24 en zaterdag 25 februari komen de renstallen in actie vanaf 08:00 uur Nederlandse tijd, het is dan 10:00 uur in Bahrein.

Tussen 12:15 en 13:15 uur is het tijd voor de middagpauze, gedurende welke de persmomenten van de coureurs en teambazen plaatsvinden. Na de middagpauze wordt er op elke dag nog een middagsessie verreden van 13:15 tot 17:30 uur. Uiteraard is RacingNews365 aanwezig in Bahrein om de lezers te voorzien van wat de teams en coureurs te zeggen hebben en natuurlijk van wat er op het asfalt gebeurt.

Bekijk hieronder het volledige tijdschema voor de Formule 1-testdagen in Bahrein.

Tijdschema GP Wintertest Bahrein

Sessie Datum Tijd
Dag 1 donderdag 23 februari -
Dag 2 vrijdag 24 februari -
Dag 3 zaterdag 25 februari -

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan verstoppertje spelen

Het Formule 1-seizoen wordt deze week afgetrapt met de testdagen in Bahrein en dat betekent dat we na een lange winterstop eindelijk weer wat F1-geweld te zien krijgen. Reden genoeg voor een spiksplinternieuwe aflevering van de RacingNews365 Formule 1-podcast met autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk!

Praat mee!

Viaplay
x
RB Ontevreden Marko sluit vervanging Ricciardo niet uit: "Complex onderwerp"