Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Tim Coronel: "Mercedes werpt handdoek door niet te stuiten Verstappen"

Max Verstappen veroverde in de GP van Stiermarken zijn vierde seizoenszege en deed dit op dominante wijze. Voor Tim Coronel bestaat er geen twijfel meer dat de Nederlander dit seizoen wereldkampioen wordt.

Verstappen Oostenrijk
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Honda F1

Max Verstappen leidde van start tot finish op de Red Bull Ring, waar hij de race volledig onder controle had. Het gat naar Lewis Hamilton hield hij constant aan het begin van de stints, om het daarna steeds verder uit te breiden. De dominantie zorgde voor het Wilhelmus, maar legde wel de race volledig lam.

RacingNews365 sprak met Tim Coronel, die moeite had om wakker te blijven tijdens de GP van Stiermarken: "Red Bull is nu echt aan het domineren. Ze zijn niet te stoppen. De combinatie van Max en het team, ze ruiken de titel en die geur zullen ze niet meer loslaten."

"We zaten natuurlijk altijd te zeuren dat Mercedes alles won, maar ik vond de race echt erg saai. Ik had moeite om wakker te blijven. Als sportman wil ik een gevecht zien tussen de twee kemphanen en dat was er totaal niet. Voor Max en zijn kampioenschap is het goed, voor de fans minder."

Alle wijzigingen die doorgevoerd werden op het gebied van banden en achtervleugels lijken Red Bull alleen sterker te maken: "Ze kunnen controleren op dit moment. De races ervoor zat je vaak nog op het puntje van je stoel, nu heeft Max totale controle."

Het team van Mercedes opent met name naast de baan de aanval. Talloze opmerkingen over de achtervleugel van de RB16B en de nieuwe Honda-motor worden geventileerd in de media. Coronel ziet het als een teken dat ze weinig geloof in de titel meer hebben.

"Ze zeggen dat ze het geld nu gaan stoppen in 2022 en zich volledig focussen op het nieuwe seizoen. Daarmee hebben ze eigenlijk de handdoek al in de ring gegooid. Zo voelt het althans. Of is het een spel en ze toveren ineens nog wat uit de hoge hoed?"

"Ik vind het een zwakte", antwoordt Coronel als hem gevraagd wordt naar de wijze waarop Mercedes acteert in de media.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Stiermarken 2021 RN365 Nieuwsdossier

36 reacties

Viaplay
x
Exclusief Interview met Leclerc: 'Toen realiseerde ik me dat Max de titel ging winnen'