Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Tim en Tom Coronel achtervolgd door koelingsproblemen in Dakar

De tiende etappe verliep zonder grote problemen voor Tim en Tom Coronel. De racende tweeling was erg tevreden over de snelheid, maar verloor veel tijd door koelingsproblemen.

Tijdens etappe nummer tien liep de temperatuur flink op. Niet alleen in 'the beast' van de Coronel's, maar ook in de woestijn. Met temperaturen van 45 graden was het afzien. Tim en Tom waren snel onderweg in hun 'beast', maar werden achtervolgd door koelingsproblemen. Dit betekende dat ze met regelmaat van het gas moesten of even stilstonden om de temperatuur onder controle te houden. Aangekomen in het bivak blikt Tim Coronel terug. Hij ziet deze Dakar Rally als een echt leerproject om de kinderziektes uit de Jefferies Buggy te halen voor de komende jaren. " Alles ging goed, maar het was wel een beetje overleven door de temperatuur. Het was ongelooflijk heet op de proef. We waren daardoor continu aan het managen en op de meters aan het kijken. De watertemperatuur, de torque limiter, de olietemperatuur." " Vanzelfsprekend ging dat niet zonder slag of stoot. Dan steeg het ene metertje, dan het andere. We zagen veel deelnemers in de problemen komen, maar wij hebben het weer gered."

De pauzes gaven het duo de tijd om te genieten van al het moois van de Dakar Rally. De enthousiaste fans, de omgeving en er was zelfs tijd voor een luchtig gesprek laat Tom weten. " We hebben ontzettend veel gelachen. Doordat het spul soms af moest koelen hebben we veel kunnen praten en lachen. Het was een geslaagde dag, maar het was wel zwaar met temperaturen van 45 graden. We zijn slim omgegaan met de temperatuur in onze auto die echt goed is." " Het parcours was perfect voor onze buggy. Over de kleine hobbeltjes vliegt hij gewoon heen. Dat maakt het jammer dat we hem niet echt op zijn staart konden trappen anders was de top 15 haalbaar. Dit is een driejarig project en we gaan gewoon verder. We genieten en gaan nu op naar de volgende etappe!" aldus een enthousiaste Tom Coronel.

Viaplay
x
Verstappen Zo reageerde Max op het cruciale safety car-moment met Norris in Miami