Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Tip: De beste Formule 1-films en documentaires voor de donkere dagen

Dat het naseizoen is, betekent niet dat de hoeveelheid Formule 1 die je consumeert hoeft te dalen. Integendeel, het is juist de perfecte kans om het heden achter je te laten en je te verdiepen in de rijke historie van de sport. Met deze lijst van films en documentaires geeft RacingNews365 je een beginnetje.

Rush Dat een Hollywoodfilm over een van de meest bizarre jaren uit de geschiedenis van de Formule 1 niet op een compleet fiasco is uitgelopen, is geweldig voor liefhebbers van de sport. De rivaliteit die in 1976 speelde tussen James Hunt en Niki Lauda, het jaar dat laatstgenoemde een bijna dodelijk ongeluk kende, wordt in deze speelfilm prachtig beschreven. Senna Een lijst met Formule 1-films en documentaires is niet compleet zonder 'Senna', een van de beste F1-documentaires die ooit het levenslicht heeft gezien. In de film wordt het leven van de legendarische Braziliaanse coureur op een prachtige manier belicht. Williams Het mag geen verrassing zijn dat deze documentaire volledig in het teken staat van het Formule 1-team van Williams en de gelijknamige familie. Het bijzondere verhaal dat bij een van de meest succesvolle teams in de sport hoort, wordt in deze film fantastisch in beeld gebracht. Senna vs Brundle Een van de meer onbekende, maar zeker niet minder indrukwekkende films op deze lijst gaat over Ayrton Senna en Martin Brundle, in het bijzonder over de titanenstrijd die zij kenden in de Britse Formule 3. Grand Prix Een absolute klassieker die je als Formule 1-fanaat gezien moet hebben is 'Grand Prix'. Hoewel het in deze film om een fictieve versie van het 1966-seizoen gaat, kregen iconische coureurs als Juan Manuel Fangio, Graham Hill, Jackie Stewart, Jim Clark en een groot aantal anderen een rol. Het feit dat de film drie oscars won, geeft aan dat je deze niet mag missen. Weekend of a Champion In de tijd dat de Formule 1 niet zo gesloten was als nu, volgde filmmaker Roman Polanski vriend Jackie Stewart tijdens de Grand Prix van Monaco in 1971. De documentaire geeft Formule 1-fans wereldwijd een kans als nooit tevoren om te ontdekken hoe een wereldkampioen als 'Sir Jackie' te werk gaat.

1: Life on the Limit Het feit dat acteur en part-time autocoureur Michael Fassbender deze film heeft ingesproken is een eerste teken dat het hier om een interessant project gaat. In '1: Life on the Limit' wordt vooral gekeken naar hoe de veiligheid in de Formule 1 door de jaren heen is verbeterd. Superswede Het veelbelovende talent Ronnie Peterson, de 'Super Swede', liet het leven veel te vroeg. In deze Zweedse film wordt de op het circuit van Monza om het leven gekomen coureur herdacht door oud-collega's als Mario Andretti, Jackie Stewart, Niki Lauda en Emerson Fittipaldi. Het is een geweldig eerbetoon aan een van de snelste coureurs van de jaren zeventig. Drive to Survive Het Formule 1-seizoen van 2018 kun je natuurlijk race per race terugkijken, maar een veel betere terugblik op het jaar krijg je dankzij de docuserie 'Drive to Survive'. De verschillende intriges gedurende het seizoen komen hierin terug. De serie biedt een fascinerende blik achter de schermen. McLaren Vandaag de dag geldt McLaren als een van de grootmachten in de autowereld en autosport, maar het was een lange weg om daar te komen. In deze documentaire wordt het verhaal van het door Bruce McLaren opgerichte Formule 1-team belicht. Gonchi In de jaren negentig was de Uruguayaanse Gonzalo Rodriguez hard op weg om de autosportwereld in lichterlaaie te zetten. Na een succesvolle periode in de Formule 3000 kon niemand zijn talent nog ontkennen. Met de Formule 1 als ultieme doel reisde hij af naar de Verenigde Staten om zichzelf in de CART-series te bewijzen, maar hier liet hij in zijn tweede race het leven, nadat een technisch mankement hem fataal werd. Met deze documentaire wordt de Zuid-Amerikaanse belofte herdacht.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen