Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Titanenstrijd tussen Verstappen, Hamilton, Leclerc en Vettel geweldig voor F1"

Als het aan voormalig F1-coureur Jan Lammers ligt wordt 2019 een prachtig Formule 1-jaar. Als de verschillen tussen de topteams klein blijven, dan voorziet hij een prachtige strijd met daarin ook een hoofdrol voor Max Verstappen.

Het F1-seizoen 2018 was een van de beste van de afgelopen jaren. De titelstrijd kende een mooi begin, maar viel na de zomerstop snel dood, maar ondanks dat viel er volop te genieten. Zo vestigde Max Verstappen zijn naam definitief als topcoureur en brak Charles Leclerc door in zijn debuutjaar bij Sauber.

De Monegask zag zijn sterke seizoen direct beloond worden met een overstap naar Ferrari. Lammers voorziet in 2019 een titanenstrijd aan kop van het veld, zo meldt hij in gesprek met Racingnews365. "Leclerc die kan zo maar eens kampioen worden in zijn eerste jaar bij Ferrari. Het vooruitzicht dat we gaan kijken naar een titanenstrijd tussen Hamilton, Leclerc, Vettel en Verstappen stemt mij positief. Leclerc liet in zijn Formule 2-seizoen al zien dat hij razendsnel is en uitstekend kan inhalen. Met hem erbij wordt de strijd nog spectaculairder." De druk zal ook direct vol op de ketel staan bij Valtteri Bottas, die een teleurstellend 2018 kende. "Ik ben erg benieuwd hoe hij de winter uitkomt, want die heeft wat averij opgelopen voor wat betreft zijn reputatie. De vraag is of dat zijn zelfvertrouwen heeft aangetast. Het kan ook andersom werken, dat hij denkt: als ik nu niet door pak, dan ga ik er aan onder door."

Bij Mercedes heeft men Esteban Ocon achter de hand, die nadrukkelijk gelinkt wordt aan een stoeltje voor 2019. Ook bij Red Bull zien we een nieuw gezicht in de vorm van Pierre Gasly. Lammers liet eerder al weten dat hij de Fransman niet al te hoog heeft zitten. Zijn verwachting is dat Verstappen een maatje te groot is. "In andere raceklassen, waaronder karting, heeft hij laten zien dat hij echt wel wat kan, maar ik twijfel eraan of hij kan voldoen aan de hoge eisen en het verwachtingspatroon van Red Bull. Ik ben erg benieuwd hoe hij het gaat doen."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi