Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Toby Price wint Dakar Rally voor de tweede keer

Geen enkele strijd was op de laatste dag zo spannend als die van de motoren. Slechts één dikke minuut moest Pablo Quintanilla bij aanvang van de etappe toegeven op Toby Price, maar toch was het de Australiër die er met het goud vandoor ging.

Eigenlijk werd de angel al vrij snel uit de etappe en daarmee uit de beslissing in het kampioenschap gehaald. Husqvarna-coureur Pablo Quintanilla verspeelde bij de eerste doorkomst al ruim acht minuten na een valpartij, genoeg om het zicht op de eindzege te zien vertroebelen en genoeg om KTM-coureur Matthias Walkner virtueel op te laten schuiven naar de tweede plaats.

Het was echter diens teamgenoot Toby Price die de Dakar Rally in stijl wist af te sluiten. Hij won de afsluitende etappe en dat was natuurlijk genoeg om de eindzege veilig te stellen. Walkner en Quintanilla flankeren hem op het podium, waar KTM (eerste en tweede) het best vertegenwoordigd is. Het is de tweede eindzege voor Price in 's werelds bekendste woestijnrally. Ook in 2016 zette hij als overwinnaar de champagnefles aan de lippen. De beste Nederlander bij de motoren heet Paul Spierings (Husqvarna) Hij legde na tien etappes beslag op de 27ste plaats. Zijn landgenoot Edwin Straver volgt op de dertigste plaats als de op één na beste Nederlander bij de motoren.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"