Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Toch geen Formule 1 GP van Miami in 2019

De Grand Prix van Miami staat waarschijnlijk volgend jaar toch niet op de kalender. Er bestaan nog teveel onzekerheden om het project in 2019 al volledig te laten slagen.

De F1-race door de straten van Miami had in oktober 2019 voor het eerst verreden moeten worden. Er zijn echter teveel horden die nog genomen moeten worden voor het zover is. De lay-out van de baan is nog niet rond, en ook bij de lokale autoreiten zouden de neuzen nog niet allemaal dezelfde kant op staan. Omdat Liberty Media de Grand Prix voor lange tijd op de kalender wil hebben staan, moet voor de eerste editie alles perfect zijn. En als die standaard in 2019 niet gehaald kan worden, dan maar in 2020.

Met het wegvallen van de GP van Miami ontstaat er een gat in de F1-kalender. Hockenheim toont zich echter bereid dat gat onder de juiste voorwaarden op te vullen: "We gaan graag met Liberty om de tafel. Onder de huidige voorwaarden lukt het niet om ook in 2019 een GP te organiseren, maar we staan open voor andere financieringsmodellen", zo wordt circuitdirecteur Georg Seiler gequoot door Auto, Motor und Sport.

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst