© Derek Jensen

Nieuwsoverzicht

Toch geen Formule 1 GP van Miami in 2019

21 jul. 2018 10:05 Jan van der Burgt 0 reacties
De Grand Prix van Miami staat waarschijnlijk volgend jaar toch niet op de kalender. Er bestaan nog teveel onzekerheden om het project in 2019 al volledig te laten slagen.

Hockenheim wil om de tafel om het gat op te vullen

De F1-race door de straten van Miami had in oktober 2019 voor het eerst verreden moeten worden. Er zijn echter teveel horden die nog genomen moeten worden voor het zover is. De lay-out van de baan is nog niet rond, en ook bij de lokale autoreiten zouden de neuzen nog niet allemaal dezelfde kant op staan.

Omdat Liberty Media de Grand Prix voor lange tijd op de kalender wil hebben staan, moet voor de eerste editie alles perfect zijn. En als die standaard in 2019 niet gehaald kan worden, dan maar in 2020.

Met het wegvallen van de GP van Miami ontstaat er een gat in de F1-kalender. Hockenheim toont zich echter bereid dat gat onder de juiste voorwaarden op te vullen:

"We gaan graag met Liberty om de tafel. Onder de huidige voorwaarden lukt het niet om ook in 2019 een GP te organiseren, maar we staan open voor andere financieringsmodellen", zo wordt circuitdirecteur Georg Seiler gequoot door Auto, Motor und Sport.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen