Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Toch nog positief nieuws bij Mercedes: "Dat is het enige probleem"

Met een vijfde plek voor Lewis Hamilton en een zevende voor George Russell is het seizoen voor Mercedes op zijn zachtst gezegd niet goed begonnen. Ondanks de problemen bij het team ziet Russell toch aanknopingspunten. "We moeten een paar stappen terug zetten."

Russell startte in Bahrein vanaf plek zes, maar moest aan het einde van de rit een plek prijsgeven, waar teamgenoot Lewis Hamilton van zeven naar vijf klom. Maar het was een gevecht in de marge voor Mercedes, dat bij monde van teambaas Toto Wolff de strijd met de ogenschijnlijk ongenaakbare Red Bull van wereldkampioen Max Verstappen reeds op heeft gegeven. De jonge Brit zag na de race toch een lichtpuntje. "Het enige positieve nu is dat er geen grote fundamentele problemen zijn, behalve het gebrek aan voldoende downforce. En hoe gek het ook klinkt, dat is een van de makkelijkste problemen om op te lossen. We zijn in een jaar van een wagen die het meest rondstuiterde gegaan naar de wagen die dit het minste doet. Misschien moeten we nu een paar stappen terug te zetten om makkelijk downforce te winnen. We liggen nu ver achter en we moeten snel verbeteren", doelt Russell op de achterstand op Red Bull.

Opofferen

Russell denkt dat Mercedes de komende periode nog geen rol van betekenis kan gaan spelen. "We moeten enkele races of een deel van het seizoen opofferen om onszelf een kans te geven een wagen te bouwen die in de tweede helft van het seizoen kan meestrijden om overwinningen. Misschien moeten we zelfs kijken naar volgend jaar, want het is duidelijk dat we ver achter liggen."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi