Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Todt keek GP van Brazilië samen met Michael Schumacher

FIA-president Jean Todt heeft onbedoeld gezorgd voor nieuwe commotie rondom Michael Schumacher. De Fransman liet weten dat hij de Grand Prix van Brazilië samen met de zevenvoudig wereldkampioen heeft gekeken.

Jean Todt ergerde zich aan de grote hoeveelheid reclame die er tijdens de race op het Duitse RTL te zien was. Hij liet weten 'mee te leven' met de Duitse fans, die volgens hem zeer gefrustreerd moesten raken doordat ze 'meer reclame dan actie zagen'. In Auto Bild laat Todt weten dat hij de Braziliaanse Grand Prix samen met Michael Schumacher keek. "Ik ben altijd erg voorzichtig als ik iets zeg. Maar, het klopt dat ik de GP van Brazilië in Zwitserland heb gekeken, samen met Michael."

Deze opmerking zorgde onbedoeld voor nieuwe speculaties omtrent de gezondheidstoestand van Michael Schumacher. De F1-legende kwam in december 2013 zwaar ten val tijdens een ski-ongeval, waarbij hij hersenletsel opliep. Over de gezondheidssituatie van 'Schumi' is sindsdien zeer weinig bekend. Schumacher is sinds zijn ongeval niet meer in de openbaarheid verschenen. De F1-legende ontwaakte in 2014 uit zijn coma en verblijft sindsdien in zijn vila in Zwitserland, waar hij wordt begeleid door een team van medische specialisten. Todt steekt de RTL-commentatoren een hart onder de riem. "De reporters en commentatoren zijn competent. Hen heb ik nooit willen bekritiseren. Ik weet hoe zwaar hun werk is en zou dat zelf niet willen doen. Michael (Schumacher red.) heb ik dat ook altijd afgeraden."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"