Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule E

Todt sluit gedeeld weekend met Formule 1 én Formule E niet uit

Jean Todt is bezig aan zijn laatste jaar als president van de FIA. In al die jaren was ook het op de kaart zetten van de Formule E een van zijn taken. De Fransman denkt dat de klasse grote stappen vooruit heeft gezet, maar is ook van mening dat de klasse nog meer onder de aandacht gebracht zou kunnen worden.

Tegenover de Gazzetta dello Sport laat FIA-president Jean Todt zich teleurgesteld uit over het feit dat er volgens hem te weinig aandacht aan de Formule E wordt besteed: "Ik vind het jammer dat sommige media, zelfs specifieke motorsport media, niet de aandacht geven aan het Formule E-kampioenschap die het verdient. We hebben al veel spektakel gezien, verrassingen en fantastische races, ook in Rome afgelopen weekend. Voor de Formule 1-race in Imola volgende week is de spanning nu al groeiende en dat gevoel moet er ook komen voor Formule E-races."

Aan de andere kant is de Fransman ook blij met de nieuwe status van het FE-kampioenschap in 2021: "Dit is ons zevende seizoen en voor het eerst kunnen we de klasse een wereldkampioenschap noemen en dat is een fundamenteel iets natuurlijk. We zijn groeiende en dat is goed, maar we hebben nog werk te verrichten. We moeten vooral ook de interesse van de media en het publiek nog verder annwakkeren. We gaan namelijk naar de grote steden in de wereld en het is belangrijk om het verhaal over de elektrische mobiliteit aan de man te brengen."

Volgens de voormalig teammanager van Ferrari bestaat er ook een kans dat we in de toekomst de Formule E en Formule 1 samen terugzien in een raceweekend. "Ik ben niet tegen dat idee, men zou een raceweekend kunnen doen met beide klassen op een stadscircuit. Het kan werken, maar over het algemeen moet de Formule E haar eigen specifieke karaktereigenschappen behouden", aldus Todt tegenover de Italiaanse sportkrant.

Gevraagd naar de vooruitgang die de klasse heeft geboekt in het tijdperk van de FIA-president, laat de 75-jarige Fransman weten tevreden te zijn. "We hebben gelukkig heel veel dingen gedaan in mijn presidentschap, zowel op sportief gebied als op het gebied van mobiliteit, maar inderdaad, ik ben heel content met het feit dat we deze categorie op de kalender hebben gezet."

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco