Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

Todt stipt tekortkomingen bij Ferrari aan en noemt Leclerc als factor

Voormalig Ferrari-teambaas Jean Todt legt uit waarom Ferrari nog niet klaar is om de wereldtitel binnen te slepen.

Sainz Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voormalig FIA President en voormalig teambaas van Ferrari Jean Todt stipt aan waarom Ferrari nog niet in staat is om voor het kampioenschap te kunnen gaan. Desalniettemin looft hij de Italiaanse renstal voor haar comeback, iets waar het team te weinig erkenning voor krijgt naar zijn mening.

"Ieder tijdperk is anders, dus ik wil geen adviezen geven aan Binotto. Het enige wat ik hem kan zeggen is om resistent te blijven. En Ferrari doet het heel goed op het moment. Naar mijn mening erkennen mensen dat te weinig. Ferrari is weer terug van weggeweest en ze winnen races", is Todt te horen tegenover Gazzetta dello Sport.

"Ik denk dat bijna iedereen wil zien dat Ferrari kampioen wordt en niet alleen maar wat races wint. Daarvoor moeten we kijken naar volgend jaar, want dit jaar is het denk ik niet meer mogelijk. Om te winnen heb je excellentie nodig op ieder niveau. Het is moeilijk om dat te behalen en nog moeilijker om het te behouden."

Todt: "Dan moet er iets veranderen"

Ferrari maakt dit seizoen op verschillende vlakken grote fouten waardoor het team en haar coureurs kostbare punten misliepen. Todt is van mening dat er wat moet veranderen wanneer het meerdere malen fout gaat, zoals we bijvoorbeeld hebben gezien bij de strategie.

"De excellentie begint al bij de receptie van het bedrijf. Daar moet altijd altijd meteen worden gereageerd. Bij een bedrijf waar tien keer de telefoon niet wordt opgenomen, weet je dat het geen goed bedrijf is. Je kunt ook niet twee keer dezelfde fout maken. Als dat gebeurt, weet je dat er iets moet veranderen."

Niet alleen het team is volgens Todt nog niet klaar om een titel te winnen, ook Ferrari-coureur Charles Leclerc mist nog iets. Wat precies, dat laat hij in het midden. "Hij is al een groot kampioen, maar iets mist er nog. Ik hoop voor hem dat hij het snel gevonden krijgt."

Ook interessant:

Verstappen moet even wachten op zijn tweede Formule 1-wereldtitel

De Grand Prix van Singapore staat voor de deur en dat betekent natuurlijk dat de mannen van RacingNews365 in de nieuwste Formule 1-podcast weer uitgebreid vooruitblikken op het raceweekend. Beluister de podcast hieronder!

Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

12 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking F1 zet streep door de vierde race van 2023