Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Todt: 'Vertrek Ferrari uit Formule 1 is slecht voor F1 en Ferrari'

Het F1-team van Ferrari dreigde in de afgelopen weken meermaals dat het de Formule 1 gaat verlaten als de regels niet aangepast worden. De voorgenomen regels omtrent motoren, budget en bolides vanaf het seizoen 2021 kunnen niet rekenen op de steun van de Italianen.

Ferrari-voorzitter Sergio Marchionne liet heel duidelijk weten dat de nieuwe plannen niet bij het Italiaanse team passen. Het verlagen van de kosten en het versimpelen van de motorformule stuit op veel weerstand. Marchionne liet weten dat Ferrari geen interesse heeft in de F1 als het een soort van NASCAR wordt. FIA-president Jean Todt hoop dat Ferrari in de Formule 1 blijft. " Ik zou het erg jammer vinden als Mercedes of Ferrari vertrekt. Het is en blijft hun eigen keuze, maar Ferrari is een iconisch merk." " Ze zijn het enige team dat sinds de oprichting van de Formule 1 deel hebben genomen aan elk seizoen. Ik wil ze niet zien vertrekken. Ik ben van mening dat een vertrek ook niet goed uitpakt voor Ferrari. Het is een uniek merk met een sterke band tussen racerij en de auto's die ze verkopen."

"Het zou Ferrari zelf ook pijn doen als ze niet meer actief zijn in de Formule 1, maar dat is hun eigen beslissing", laat Todt weten. Ferrari geniet een bijzondere positie in de Formule 1. Zo krijgt de renstal als enige een startpremie van $ 100 miljoen per jaar. Daarnaast beschikt het team over een vetorecht voor belangrijke beslissingen, wat vastgelegd is in het Concorde Agreement. Deze overeenkomst loopt eind 2020 af. F1-eigenaar Liberty Media heeft aangekondigd dat het meer gelijkheid wil tussen de teams.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'