Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Tom Coronel met CUPRA opnieuw actief in WTCR

Tom Coronel komt ook in 2019 uit in het WTCR. Coronel verruilt de Honda Civic van vorig jaar voor een door Comtoyou Racing ingeschreven CUPRA.

Begin april gaat de tweede jaargang van het van WTCC tot WTCR omgedoopte toerwagen-kampioenschap van start. Tom Coronel, sinds het midden van de jaren '00 al actief in de klasse, is ook in 2019 weer van de partij.

Coronel gaat rijden in een CUPRA van Comtoyou Racing, waar hij wordt herenigd met Kurt Mollekens, in de Opel Lotus-tijd de teamgenoot van Coronel: "Vorig jaar kwamen we na de laatste race in Macau met elkaar in gesprek. Hij is de engineer van het team en samen met de teamleiding kwamen we tot een goede overeenkomst voor het nieuwe seizoen." De nieuwe teamgenoot van Tom Coronel is de zoon van voormalig Formule 1-coureur Olivier Panis, Aurelien Panis. De Fransman zal net als Coronel uitkomen met de welbekende gele livery van Tom Coronel, wiens sponsoren de coureur stuk voor stuk trouw zijn gebleven. Het podium is in het nieuwe jaar het doel: "Dat moet na vorig jaar toch weer eens een keer lukken", aldus de Nederlander. "Makkelijk wordt het echter niet, want er keren veel grote rijders van weleer terug in de klasse. Ik heb echter vertrouwen in mijn nieuwe team én de nieuwe auto."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'