Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Tom Coronel verliest stukje van tand: "Voor de rest geen problemen!"

Achtenvijftig minuten en tweeënveertig seconden deden Tim en Tom Coronel er langer over dan Sébastien Loeb om zich van Pisco naar San Juan de Marcona te verplaatsen, maar dat deed niets af aan de prestatie van de racende tweeling. De bestuurders van de wagen met startnummer 347 waren dan ook zeer tevreden na de tweede etappe van Dakar 2019.

Volgens Tom Coronel, die exclusief voor Racingnews365 een update bracht vanuit Peru, was de enige tegenvaller dat hij een stukje van zijn tand was verloren. "We zijn eventjes naar beneden geknald en toen is er een stukje van mijn tand afgebroken", vertelde de navigerende Coronel.

"We hebben het natuurlijk weer top gedaan want we zijn gewoon gefinisht", jubelt Coronel. "Een hele lastige proef, twee duinstukjes met echt mega diepe afdalingen die erin zaten", blikt hij terug op de klassementsproef die dinsdag 342 kilometer lang was. "We zijn toch ook wel eventjes naar beneden geknald", verwijst de Nederlander naar het moment waarop er een stukje van zijn tand afbrak. "Dat was een hele harde klapper!" Al met al mocht de tweeling naar eigen zeggen echter niet klagen: "Maar nee, alles voelde goed. Tim heeft super netjes gereden. Hij is heel even de weg kwijt geweest, maar uiteindelijk is alles weer goed gekomen." Broer Tim vult aan: "Je kan eigenlijk zeggen dat het geen Coronel-waardige proef was, want zoveel verhaal was er niet!" Ten tijde van publicatie bezetten de Coronelletjes de 32ste plaats in het door Loeb gewonnen dagklassement.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi