Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Tom en Tim Coronel klaar voor hun Dakar-avontuur 2019

Gisteren vond de podiumpresentatie plaats van alle deelnemers aan de Dakar Rally van 2019. Ook Tim en Tom Coronel waren daarbij aanwezig en werden luid toegejuicht door de aanwezige fans. Vanmiddag begint hun avontuur in de zandduinen van Peru echt en de tweeling staat zoals altijd te trappelen om van start te gaan.

Voordat de deelnemers aan de Dakar Rally kunnen beginnen, moeten eerst de wagens en de motoren worden gekeurd. Ook voor de broers Coronel een spannend moment. "Alles is klaar en ziet er goed uit. We zijn er klaar voor!"

Voor vandaag staat er een relatief korte etappe gepland met een proef van slechts 84 kilometer, maar toch verwacht Tom Coronel dat ze hier goed door heen zullen komen dankzij de stuurmankunsten van zijn broer. "Zand ligt ons doorgaans goed, maar het is ook ontzettend gevaarlijk en verraderlijk. Tim is heel erg sterk in de duinen, hij neemt het stuurwerk in de eerste dagen voor zijn rekening. Na een dag of vier komen er meer stenen op de route en dan ga ik zelf ook aan de slag." Bekijk hieronder de video waarin de broers Coronel hun enthousiasme voor de Dakar Rally niet onder stoelen of banken steken.

5A8A-Rfq5F4

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden