© TonTrans Dakar

Nieuwsoverzicht

Ton van Genugten wint tiende etappe Dakar Rally

17 jan. 2018 10:33 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Dakar team van De Rooy kende een voortreffelijke tiende etappe. Ton van Genugten won de rit voor teamgenoot Federico Villagra. De Argentijn deed uitstekende zaken in het klassement bij de trucks.

Uitstekende dag voor Team de Rooy

Voor aanvang van de Dakar Rally was het niet de vraag óf een Kamaz het klassement zou winnen bij de trucks, maar welke Kamaz. Na tien etappe's staat er maar één Kamaz bij de eerste vier.

Nikolaev had een riante leiding eerder deze rally maar ziet Villagra steeds verder naderen. De Argentijn van Team de Rooy deed wederom uitstekende zaken tijdens de tiende etappe. Het verschil tussen beide coureurs is nog slechts 25 minuten in het algemeen klassement.

Ton van Genugten is kansloos voor de eindzege in Dakar, maar behaalde zijn tweede etappezege met een voorsprong van een halve minuut op Villagra. Het brengt hem een stuk dichter bij zijn gedroomde podiumpositie. In het algemeen klassement bedraagt de achterstand op Nikolaev ruim 4 uur, maar het verschil met de derde plaats is nog slechts 20 minuten.

Het beloven nog spannende dagen te worden voor de vrachtwagencoureurs. Bekijk hieronder de volledige stand na etappe 10.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen