Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Top-coureurs steunen Verstappen-kamp in discussie over controversiële regels

Komt er een salarisplafond in de Formule 1? Als we dat vragen aan een aantal grote namen in de sport, om wiens salarisstrookje het gaat, krijgen we logischerwijs wat gefronste wenkbrauwen te zien.

Verstappen Alonso Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Een salarisplafond. De Formule 1-teambazen zijn de afgelopen weken in discussie over de invoering van een maximaal toegestaan salaris voor de coureurs. In dat geval zou er een maximaal bedrag zijn dat een F1-coureur mag verdienen, of wordt het salaris ondergebracht bij het algemene budgetplafond. Zo kan een team kiezen tussen een coureur met een duurder salaris en minder updates per seizoen, of een coureur met minder salaris en meer updates per jaar.

Eerder kwamen uit het Verstappen-kamp al verbaasde geluiden. "Totale idioterie", zo noemde manager Raymond Vermeulen het bij De Telegraaf. "Coureurs hebben een waarde verhogende werking op teams. Het zou de wereld op zijn kop zijn om de coureur een financiële beperking op te leggen, terwijl de meerwaarde van de coureur voor het team oneindig geëxploiteerd kan worden."

Collega's Verstappen kijken raar op

RacingNews365 legde de vraag in Monaco ook voor aan een aantal coureurs, die nog niet echt op de hoogte leken te zijn van de plannen. "Ik mag hopen van niet", reageert Valtteri Bottas verbaasd. "Ik ben er geen groot fan van, van dat idee. De coureurs moeten er nog wel iets van krijgen. Misschien kunnen ze het salaris van de teambazen verminderen", knipoogt hij.

Ook Sebastian Vettel reageert: "Ik weet het niet. Geen idee wat de bedoeling ervan is en hoe ver de ideeën al zijn uitgewerkt. Misschien willen de teams meer geld gaan verdienen", eindigt ook hij met een knipoog.

Fernando Alonso ziet tot slot ook geen heil in het plan. "Dat is niet nodig", reageert hij al zuchtend op een vraag van deze website. "Coureurs zijn in het verleden altijd al buiten deze discussie gevallen. De coureurs worden steeds meer en meer gebruikt ter promotie van de sport. Ze vragen steeds meer van ons en profiteren ervan. Daarom zouden we niet onder een plafond moeten vallen. Het is een heel lastige zaak", aldus de tweevoudig kampioen.

Ook interessant:

Red Bull mag haar handjes dichtknijpen met foutenfestival Ferrari

Ferrari leek zeker van winst, maar vergooide alles. Hoe kan dat? Dit en meer, waaronder ook de F1-kansen van De Vries, hoor je in deze nieuwe aflevering met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk.

Formule 1 GP Monaco 2022 RN365 Nieuwsdossier

22 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull verrast met aankondiging duizelingwekkende RB17