© Robert Wickens

Nieuwsoverzicht

Topcoureurs staan versteld van veerkracht geblesseerde Robert Wickens

01 feb. 18:45 René Oudman 0 reacties
Voor het ergste werd gevreesd toen Robert Wickens in augustus 2018 op hoge snelheid de hekken van de Pocono Raceway in vloog. De 29-jarige Canadees bleef na een weerzinwekkend ongeval minutenlang roerloos in zijn wagen zitten.

Nadat Wickens door het aanwezige medische personeel was gestabiliseerd en per helikopter werd vervoerd richting het meest nabij gelegen ziekenhuis, sijpelden berichten door dat de IndyCar-coureur zwaargewond was, maar wel bij kennis.

Uiteindelijk bleek Wickens een gigantische waslijst aan verwondingen op te hebben gelopen, het meest in het oog springende was de lage dwarslaesie. Sinds het zware ongeval zet de Canadees alles op alles om zo snel mogelijk terug te keren in de sport waarvan hij zoveel houdt. Waar sommigen een uiteindelijke comeback gezien de verwondingen voor onmogelijk hielden, bewijst Wickens continu belangrijke stappen voorwaarts te kunnen zetten.

De 29-jarige plaatste gisteren (donderdag) een filmpje op zijn sociale kanalen, waarin te zien is hoe hij zonder enig hulpmiddel de trappers van een hometrainer vooruit weet te krijgen. Topcoureurs van over de hele wereld stonden versteld door het videootje.

"Dit is het beste wat ik vandaag heb mogen zien", liet tweevoudig Formule 1-wereldkampioen Fernando Alonso weten. "Heel erg goed om te zien dat je stappen vooruit zet, ogen op de grootste prijzen houden!", reageert Jenson Button. Regerend Formule 1-wereldkampioen Lewis Hamilton spoort Wickens aan om door te blijven gaan. "We staan allemaal achter je!", plaatst de Brit.

Ook binnen het eigen IndyCar-wereldje blijft de video van Wickens niet onbesproken. "Ik zie dat je al klaar bent voor de Bahama's", doelt Marco Andretti op het nog altijd atletisch gevormde lichaam van zijn collega-coureur. "Gast, dit is ontzettend inspirerend, ga zo door!", spreekt Graham Rahal zijn concurrent Wickens toe.

Wickens heeft een lage dwarslaesie opgelopen tijdens de crash en afgestorven zenuwen zullen nimmer terug kunnen groeien. De Canadees heeft echter geluk niet met een hoge dwarslaesie te kampen, omdat de schade in dat geval waarschijnlijk aanzienlijk groter was geweest. Het is in het geval van Wickens mogelijk dat hij ooit weer zonder hulpmiddelen langere afstanden lopend dan wel op andere manieren bewegend kan afleggen. Elk individueel geval verschilt echter, waardoor er geen duidelijkheid bestaat over waartoe Wickens in de toekomst in staat zal zijn.

Overigens houdt Schmidt Peterson Motorsports, de werkgever van Wickens, een stoeltje voor hem beschikbaar. Zo onthulde de Canadees zijn eigen wagen tijdens de perspresentatie van afgelopen week. De populaire James Hinchcliffe en voormalig Formule 1-coureur Marcus Ericsson vormen momenteel het rijderspaar bij SPM.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen